- Buienradar

-
Per activiteit

-
UV-index
-
Weersverwachting

 

  

 
-
Overzicht A-Z
-
Noord Beveland
-
Schouwen-Duiveland
-
Tholen
-
Walcheren
-
Zeeuws-Vlaanderen
-
Zuid-Beveland

 

  

  
-
Attracties & Musea
-
Evenementen
-
Natuur
-
Restaurants & Uitgaan
-
Sportief
-
Welness & Beauty
-
Winkelen

 

  

  
-
Autovakantie

-
Boeken over Zeeland

-
Fiets- en scootervakantie
-
Outdoor- & Kampeerspullen
-
Sport- en spelmateriaal
-
Reisverzekeringen
-
Veilig op pad

 

  

  
-
Campings
-
Groepsverblijven
-
Hotels
-
Strandhuisjes
-
Vakantiewoningen
-
Vakantieparken

      
   

 

 

 

 

Plaatsen en dorpen » Walcheren » ZoutelandeFoto: Provicom

 

Zoutelande is in de eerste plaats een familiebadplaats. In de zomer is het levendig en druk en in de winter rustig. Zoutelande is een kern met pit! Er wonen ondernemende en actieve mensen. Mensen zijn betrokken bij hun vereniging en er worden allerlei activiteiten voor toeristen georganiseerd. De ligging van Zoutelande is uniek. Het is een dorp tegen de duinen en omsloten door natuur. Zoutelande is een veilige kern waar het prettig wonen is.

In de kern Zoutelande wonen ongeveer 1.520 personen en er zijn 600 huishoudens. Dit is 7% van het totale aantal personen en huishoudens in de gemeente. Uitgesplitst naar huishoudensamenstelling valt het relatief kleine aandeel gezinnen op. In Zoutelande wonen relatief veel alleenstaanden en samenwonenden zonder kinderen. Naar leeftijd zijn er relatief weinig jongeren en veel ouderen.

Het dorp Zoutelande komt al in dertiende-eeuwse documenten voor. Of de naam afkomstig is van het woord zout of zoet, daarover zijn de meningen verdeeld. De plaatselijke bevolking moet in het verleden over Zoutelande of Soutelande gesproken hebben als Zoetelande. Zoutelande duidt ook op zout land. In oude tijden lag de duinenrij westelijker en was deze gedurende lange perioden niet volledig gesloten voor de zee. Via geulen kon het zeewater binnendringen, zoals we dat nu nog kunnen zien in het Zwin bij Cadzand of Neeltje Jans. Het is dus goed mogelijk dat het land achter de huidige duinenrij lange tijd de smaak van het zeewater had.

Waarom heeft de plaatselijke bevolking Zoetelande gezegd? Omdat in het Nederlands de u/ou oorspronkelijk als ’oe’ werd uitgesproken, zoals nu nog in Souburg te zien is. Er zijn aanwijzingen dat de legendarische Willibrord (ca. 658-739) als missionaris aan de voet van de duinen heeft gestaan. Te Zoutelande eert men hem met een waterput. Er is geen bewijs voor, maar dat Willibrord hier heeft gepredikt lijkt aannemelijk.

Monumenten
Zoutelande telt drie monumenten: Hof Groot Werendijke (Werendijke 12), de molen (Molenweg 29) en de Catharinakerk (Willibrordusplein 1-3). Het hof vindt u aan de weg van Zoutelande naar Biggekerke. Daar ligt aan de rechterkant op het terrein van een voormalig middeleeuws klooster de gerestaureerde boerderij. De molen van Zoutelande is, evenals de molen in Meliskerke, een grondzeiler. De molen is gebouwd in 1722. Er is een deel van de fundering van de voorganger van deze molen te zien. De molen is in 2008 gerestaureerd. De Catharinakerk bestaat uit een éénbeukig schip met spitsboogvensters tussen de steunberen. De zuilen in de noordmuur met Brabantse koolbladkapitelen zijn overblijfselen van een zijbeuk uit ongeveer 1500.


 
Attracties & Musea in Zoutelande:
.

 

Bunkermuseum (Zoutelande)
Het museum is jaarlijks in de periode mei tot november iedere woensdag en zondag geopend. In een kleine stand kunt u boeken kopen over de Atlantikwall, de vesting Vlissingen en de bevrijding van Walcheren.

Ga naar de website

   


 
Campings in Zoutelande:
.

 

Ardoer Camping De Meerpaal (Werendijkseweg 14, Zoutelande)
Wilt u eens echt ‘direct aan strand en zee’ kamperen, dan is onze knusse vier-sterrenfamiliecamping Dishoek de ultieme vakantiebestemming. U kampeert hier direct aan de voet van de duinen. Aan de andere kant van de duinenrij ligt het zonnigste en enige zuidstrand van Nederland, een garantie voor heel veel strandplezier. Wie er op uit wil vindt in het nabij gelegen bosrijke natuurgebied schitterende wandel en fietspaden. Als gast van Camping Dishoek heeft u bovendien gratis toegang tot het zwemparadijs in Domburg (op ca. 20 autominuten).

Meer informatie en prijzen


 
Hotels in Zoutelande:
.

 

Villa Cedrus (Bosweg 42, Zoutelande (Vlak bij het strand))
Hotel Villa Cedrus Zoutelande is een comfortabele villa die veel ruimte en rust biedt. De studio's hebben onder meer een zitgedeelte, badkamer en een keuken. De prachtige omgeving kunt u ontdekken door vele wandel- en fietsroutes, en ook het zonnige strand is op loopafstand.

Meer informatie en prijzen


 

Hotel de Distel (Westkapelseweg 1, Zoutelande (Naast de duinen))
Hotel de Distel Zoutelande is een comfortabel 4-sterren hotel die tegen de duinen van de populaire badplaats ligt. U kunt hier heerlijk ontspannen en genieten van de prachtige omgeving. Het hotel biedt kwaliteit en service en mede door de uitstekende faciliteiten zorgen zij voor een aangenaam verblijf.

Meer informatie en prijzen


 

Duinhotel Zomerlust (Duinweg 44, Zoutelande (500 meter van het centrum))
Duinhotel Zomerlust Zoutelande biedt een aangename accommodatie bij de Zeeuwse rivièra. Het strand en het centrum zijn op loopafstand. Naast gratis parkeergelegenheid biedt het hotel een vergaderruimte en een lounge. Met de auto kunt u Vlissingen, Domburg en Middelburg eenvoudig bereiken.
  

Meer informatie en prijzen 

  « advertentie »
Adverteren bij Daisycon


   

 

Snel naar:
- Attracties & Musea
-
Evenementen
-
Restaurants & Uitgaan

-
Vakantiewoningen

Aanbieders:
-
AanZee.com
-
Hotels.nl
-
Interhome Vakanties
-
Roompot vakanties 
« advertentie »


 


     

Populaire plaatsen
- Burgh-Haamstede
-
Cadzand
-
Dishoek
-
Domburg
-
Oostkapelle
-
Kamperland
- Middelburg
- Renesse
-
Sluis
-
Vlissingen
-
Zoutelande


     
Handige links
- Deltagids
-
Google Maps
-
Provincie Zeeland
-
Kustbrochure
-
Reisinformatie
-
VVV Zeeland
-
Westerscheldetunnel

- Zeeuwseregio.nl

 

« advertentie »

 

 

 

   « advertentie »
  

 

 

 

 

     

  
Strandhuisjezeeland.nl
is hét toeristische portal voor de provincie Zeeland. Op deze website vindt u naast toeristische informatie ook de
leukste attracties, uitgaanstips en natuurlijk hotels, campings, vakantiehuisjes, strandhuisjes en andere accomodaties aan de Zeeuwse kust.


  
© 2009 - 2012 Copyright
Provicom Multimediadiensten   
|   Over deze website