- Buienradar

-
Per activiteit

-
UV-index
-
Weersverwachting

 

  

 
-
Overzicht A-Z
-
Noord Beveland
-
Schouwen-Duiveland
-
Tholen
-
Walcheren
-
Zeeuws-Vlaanderen
-
Zuid-Beveland

 

  

  
-
Attracties & Musea
-
Evenementen
-
Natuur
-
Restaurants & Uitgaan
-
Sportief
-
Welness & Beauty
-
Winkelen

 

  

  
-
Autovakantie

-
Boeken over Zeeland

-
Fiets- en scootervakantie
-
Outdoor- & Kampeerspullen
-
Sport- en spelmateriaal
-
Reisverzekeringen
-
Veilig op pad

 

  

  
-
Campings
-
Groepsverblijven
-
Hotels
-
Strandhuisjes
-
Vakantiewoningen
-
Vakantieparken

      
   

 

 

 

 

Vakantietips » Veilig op padFoto: Provicom

 

Een ongelukje zit in een klein hoekje. Ook tijdens uw vakantie. Voorkomen is beter dan genezen, maar mocht het toch misgaan, zorg dan in ieder geval dat u voorbereid bent. Zet de kinderen veilig vast in de auto en zorg bijvoorbeeld voor de aanwezigheid van een verbandkoffer, een brandblusser en veiligheidshesjes.

Kijk ook op de pagina
reisverzekeringen!

  


Veiligheidstips
Op vakantie gaan is natuurlijk een leuke bezigheid, maar het is wel van belang dat u dit veilig doet. U loopt immers veel risico's wanneer u op pad gaat, al is het in eigen land. Denk maar eens aan de gevaren van elektra op de camping en de aanwezige gasflessen in een camper. U loopt natuurlijk ook altijd het risico dat u wordt bestolen of spullen kwijtraakt. Een goede reisvoorbereiding is zeker van groot belang.

Elektriciteit
Gemak dient de mens. Ook op vakantie willen we toch wel graag een koelkast, koffiezetapparaat enzovoort. Van al dit soort huishoudelijke artikelen bestaan speciale campingversies met een laag stroomverbruik. Er zijn bovendien omvormers en accu's op de markt, waarmee u het stroomverbruik in uw kampeermiddel op een veilig niveau houdt.

De spanningswaarden in een caravan zijn 220 volt en 12 volt. Ook een spanning van 12 volt kan gevaarlijk zijn. Brandgevaar ontstaat bijvoorbeeld als de bedrading niet in orde is, of als u te veel lampen of apparaten op de 12-voltinstallatie aansluit. Zo is de aansluiting van de caravan op een 220-voltinstallatie het veiligst:
- gebruik de blauwe, spatwaterdichte CEE-stekker
- gebruik een neopreenkabel van maximaal 20 m lang. Rol de kabel altijd helemaal af. Zo voorkomt u warmteontwikkeling en daarmee kortsluiting.

Caravans met CEE-aansluiting zijn geaard. Heeft uw caravan geen CEE-aansluiting? Dan moet u een aardlekschakelaar plaatsen. Zorg er ook voor dat de metalen delen van uw caravan (wanden, chassis, aanrechtblad) geaard zijn.

Veilig omgaan met gas
Het is heel belangrijk dat u voordat u flessengas gaat gebruiken, de flessen en de apparatuur zorgvuldig installeert. Gebruik ook altijd de juiste drukregelaar. Kies altijd de juiste drukregelaar tussen gasfles en gasapparaat. De vereiste gasdruk vindt u op het typeplaatje van het gasapparaat. Wilt u op een gasfles apparaten met verschillend drukvermogen aansluiten? Zorg dan voor verschillende drukregelaars. Monteer de regelaar die de hoogste druk doorlaat, het dichtst bij de gasfles. Vervang drukregelaars om de vijf jaar.

Waar moet u nog meer op letten?

- Ga na of uw rijbewijs geldig en niet verlopen is.
- Bij verlies of diefstal van geld, paspoort of andere waardevolle spullen moet u direct aangifte doen bij de plaatselijke politie. Vraag altijd om een schriftelijke verklaring van diefstal of verlies.
- Zorg voor een goede reis- en ziektekostenverzekering. Het is vaak verstandig een annuleringsverzekering voor uw reis af te sluiten. Kijk ook op de pagina
reisverzekeringen!


Handig om mee te nemen
Hieronder vindt u allerlei handige gadgets die van pas kunnen komen tijdens uw autovakantie.


 

Kinderzitjes
Natuurlijk gaan de kinderen mee op vakantie. Maar zorg wel dat u ze veilig vervoert. Met behulp van een kinderzitje bijvoorbeeld. 

Klik hier om de verschillende kinderzitjes te bekijken.

     
 

EHBO-materialen
Zorg er altijd voor dat u voldoende EHBO-materialen in huis hebt. Denk bijvoorbeeld aan pleisters en verschillende soorten verbandmaterialen.

Klik hier om de EHBO-materialen te bekijken.

     
 

Brandblussers en rookmelders
Voorkomen is beter dan genezen: plaats een rookmelder in uw caravan! En mocht het dan toch misgaan, zorg er dan voor dat u een brandblusser bij de hand heeft.


Klik hier om de brandpreventie-materialen te bekijken.

   « advertentie »
Adverteren bij Daisycon

 

Snel naar:
- Attracties & Musea
-
Evenementen
-
Restaurants & Uitgaan

-
Vakantiewoningen

Aanbieders:
-
AanZee.com
-
Hotels.nl
-
Interhome Vakanties
-
Roompot vakanties 
« advertentie »


 


     

Populaire plaatsen
- Burgh-Haamstede
-
Cadzand
-
Dishoek
-
Domburg
-
Oostkapelle
-
Kamperland
- Middelburg
- Renesse
-
Sluis
-
Vlissingen
-
Zoutelande


     
Handige links
- Deltagids
-
Google Maps
-
Provincie Zeeland
-
Kustbrochure
-
Reisinformatie
-
VVV Zeeland
-
Westerscheldetunnel

- Zeeuwseregio.nl

 

« advertentie »

 

 

 

   « advertentie »
  

 

 

 

 

     

  
Strandhuisjezeeland.nl
is hét toeristische portal voor de provincie Zeeland. Op deze website vindt u naast toeristische informatie ook de
leukste attracties, uitgaanstips en natuurlijk hotels, campings, vakantiehuisjes, strandhuisjes en andere accomodaties aan de Zeeuwse kust.


  
© 2009 - 2012 Copyright
Provicom Multimediadiensten   
|   Over deze website