- Buienradar

-
Per activiteit

-
UV-index
-
Weersverwachting

 

  

 
-
Overzicht A-Z
-
Noord Beveland
-
Schouwen-Duiveland
-
Tholen
-
Walcheren
-
Zeeuws-Vlaanderen
-
Zuid-Beveland

 

  

  
-
Attracties & Musea
-
Evenementen
-
Natuur
-
Restaurants & Uitgaan
-
Sportief
-
Welness & Beauty
-
Winkelen

 

  

  
-
Autovakantie

-
Boeken over Zeeland

-
Fiets- en scootervakantie
-
Outdoor- & Kampeerspullen
-
Sport- en spelmateriaal
-
Reisverzekeringen
-
Veilig op pad

 

  

  
-
Campings
-
Groepsverblijven
-
Hotels
-
Strandhuisjes
-
Vakantiewoningen
-
Vakantieparken

      
   

 

 

 

 

Plaatsen en dorpen » Zeeuws-Vlaanderen » Terneuzen

In Terneuzen is van alles te zien en te beleven. Mooie buurten met oude pandjes met opgeknapte geveltjes, liggen verborgen achter de gezellige moderne winkelstraten van de stad. U kunt een kijkje nemen achter de schermen van Het Portaal van Vlaanderen, de havenlong van Gent. Het letterlijke hoogtepunt van een bezoek aan dit sluizencomplex is het zicht op de sluizen en de Westerschelde vanuit de veertig meter hoge uitkijktoren.

De gehele stad ademt de sfeer van water, de levensader van Terneuzen. Het Stadhuis heeft de vorm van de brug van een schip, de ingang van Winkelcentrum De Steenen Beer stelt een openslaande sluisdeur voor, op de Scheldeboulevard kunt u lekker uitwaaien en de scheepvaart van dichtbij bewonderen.

Als laatste willen we u de legende van de Vliegende Hollander niet onthouden: 'Kapitein Van der Decken verlaat op Paasmorgen tegen de zin van zijn vrouw de haven van Terneuzen, op weg naar Oost-Indië. Bij de Kaap de Goede Hoop komt hij in grote stormen terecht die negen weken aanhouden. Van der Decken probeert tevergeefs de Kaap te passeren. De volledig uitgeputte bemanning smeekt hem terug te keren naar de Tafelbaai om daar beter weer af te wachten. Willem van der Decken weigert en gooit in zijn wilde drift de stuurman overboord. Terwijl hij dit doet roept Van der Decken: 'God of de Duivel de Kaap vaar ik om, al moet ik varen tot het laatste oordeel!' Sindsdien zwerft het spookschip tegen de wind in over de wereldzeeën. De bemanning is dood en verricht zwijgend haar taken, zonder antwoord te geven aan de kapitein. Kapitein Van der Decken moest blijven leven. Hij staat aan het roer en brengt ongeluk en verderf aan ieder schip dat hij tegenkomt."

De vele cafés en restaurants in de Nieuwstraat en op de Markt nodigen uit tot een aangename rustpauze.Attracties en musea in Terneuzen:

 

Schooltijd (Terneuzen)
Een paar enthousiastelingen in Terneuzen meenden er goed aan te doen, een museumpje op te zetten met allerlei oude schoolmaterialen en bijbehorende artikelen. Door aanschaf en via giften is het museum uitgegroeid tot een volwaardig museum. De collectie biedt een groot scala aan voorwerpen welke direct of indirect met school en opvoeding door de tijd te maken hebben. Het museum werd officieel op 9 juli 1997 geopend. In 2012 is het museum verhuisd naar een nieuwe locatie en is tevens de tentoonstellingsruimte in een frisse nieuwe jas gestoken waardoor de collectie nog beter tot z’n recht komt.

Ga naar de website


 

Snowbase (Terneuzen)
Een strak geprepareerde piste, een gezellig restaurant met bar, stoere evenementen, lessen en arrangementen. Snowbase is één en al actie, avontuur en samenzijn. Ontdek de talloze mogelijkheden van de indoor skihal van Zeeland. Wintersport is inspanning en ontspanning, en dat weet Snowbase prima voor jou te combineren. Ervaar de actie en de sfeer van wintersport bij Snowbase. Ervaar de Zeeuwse bergen. Snowbase opende de deuren in 2008 en is inmiddels niet meer weg te denken uit het attractieaanbod én de omgeving van Terneuzen. Jaarlijks bezoeken tienduizenden Zeeuwen, Vlamingen en toeristen Snowbase. 

Ga naar de website


 

Subtropisch zwempardadijs Scheldorado (Terneuzen)
Spanning, relaxen en genieten voor het hele gezin, jong en oud! Terwijl de kleinsten in de Babyjungle vertoeven, gaan de wat grotere kinderen door de glijbaan en pappa en mamma genieten van de golven in het golfslagbad of liggen in het recreatiebad. Maar ook opa en oma kunnen heerlijk relaxen in het bubbelbad of kruidenbad. Voor ieder wat wils! Dat maakt het uitje tot een echt feest!

Onder één dak treft u het vernieuwde zwemparadijs met vele verschillende waterattracties aan zoals een golfslagbad, recreatiebad, een verwarmd buitenbad, een babybad in jungle stijl, superglijbanen, een aquajungle, een piratenschip, bubbelbaden met jetstreams, kruidenbaden, Turkse stoombaden en zonnebanken. Sfeervolle ledverlichting in allerlei kleuren, sanitaire ruimtes en dit alles in verfrissende kleuren. Kortom eigenlijk véél te véél om op te noemen.

Binnen het gebouw is ook een zonnestudio en ondermeer een restaurant gevestigd. Ook is er op de 1e verdieping een professioneel fitnesscentrum gevestigd en ook maakt een fysiotherapeut deel uit van het complex.


Ga naar de website
Hotels in Terneuzen:

 

Golden Tulip Hotel L'Escaut (Scheldekade 65, Terneuzen (Centrum))
Het comfortabele Golden Tulip L'Escaut Hotel is gelegen aan de Westerschelde, aan de rand van het centrum van Terneuzen. Vanuit het hotel is het slechts een half uur rijden naar de Vlaamse steden Gent en Brugge en de mooie Zeeuwse steden Middelburg en Vlissingen.

Meer informatie en prijzen


 

Hampshire Hotel - Churchill (Churchilllaan 700, Terneuzen (Terneuzen Boulevard))
Het comfortabele Hampshire Hotel - Churchill is schitterend gelegen aan de drukbevaren Westerschelde en nabij het centrum van de Zeeuwse stad Terneuzen. Het hotel heeft een eigen zwembad, sauna en restaurant. De nabijgelegen steden Antwerpen, Brugge, Vlissingen en Middelburg zijn zeker de moeite waard om te bezoeken.

Meer informatie en prijzen


 

Hotel Tollenique (Nieuwstraat 60, Terneuzen (Centrum van Terneuzen))
Hotel Tollenique is een gezellig familiehotel, dat in 2009 een nieuwe eigenaar heeft gekregen. Gastvrijheid en persoonlijke service staan hier voorop. Het hotel is gevestigd in een sfeervol pand en ligt aan de rand van het centrum van Terneuzen op ongeveer 200 meter van de Westerschelde.
 
Meer informatie en prijzen 


 

Hampshire Hotel City Terneuzen (Peter van Anrooylaan 2 2, Terneuzen (Rand centrum))
Het gemoedelijke Hampshire Hotel - City Terneuzen is een prima basis om het zuidelijke deel van de provincie Zeeland te verkennen. Oude vestingstadjes, de Deltawerken en de monumentenstad Middelburg zijn makkelijk te bereiken vanaf dit hotel, net als de Vlaamse cultuursteden.

Meer informatie en prijzen 

   « advertentie »
Adverteren bij Daisycon


    

 

Snel naar:
- Attracties & Musea
-
Evenementen
-
Restaurants & Uitgaan

-
Vakantiewoningen

Aanbieders:
-
AanZee.com
-
Hotels.nl
-
Interhome Vakanties
-
Roompot vakanties 
« advertentie »


 


     

Populaire plaatsen
- Burgh-Haamstede
-
Cadzand
-
Dishoek
-
Domburg
-
Oostkapelle
-
Kamperland
- Middelburg
- Renesse
-
Sluis
-
Vlissingen
-
Zoutelande


     
Handige links
- Deltagids
-
Google Maps
-
Provincie Zeeland
-
Kustbrochure
-
Reisinformatie
-
VVV Zeeland
-
Westerscheldetunnel

- Zeeuwseregio.nl

 

« advertentie »

 

 

 

   « advertentie »
  

 

 

 

 

     

  
Strandhuisjezeeland.nl
is hét toeristische portal voor de provincie Zeeland. Op deze website vindt u naast toeristische informatie ook de
leukste attracties, uitgaanstips en natuurlijk hotels, campings, vakantiehuisjes, strandhuisjes en andere accomodaties aan de Zeeuwse kust.


  
© 2009 - 2012 Copyright
Provicom Multimediadiensten   
|   Over deze website