- Buienradar

-
Per activiteit

-
UV-index
-
Weersverwachting

 

  

 
-
Overzicht A-Z
-
Noord Beveland
-
Schouwen-Duiveland
-
Tholen
-
Walcheren
-
Zeeuws-Vlaanderen
-
Zuid-Beveland

 

  

  
-
Attracties & Musea
-
Evenementen
-
Natuur
-
Restaurants & Uitgaan
-
Sportief
-
Welness & Beauty
-
Winkelen

 

  

  
-
Autovakantie

-
Boeken over Zeeland

-
Fiets- en scootervakantie
-
Outdoor- & Kampeerspullen
-
Sport- en spelmateriaal
-
Reisverzekeringen
-
Veilig op pad

 

  

  
-
Campings
-
Groepsverblijven
-
Hotels
-
Strandhuisjes
-
Vakantiewoningen
-
Vakantieparken

      
   

 

 

 

 

Plaatsen en dorpen » Walcheren » Oostkapelle



Foto: Provicom

 

Oostkapelle is van een eenvoudig landbouwdorp ontwikkeld tot een echte badplaats. De Manteling tussen Oostkapelle en Domburg vormt de overgang van duinen naar het platteland, een bosgebied. Oostelijk, richting Vrouwenpolder strekt het natuur- en waterwingebied Oranjezon zich uit.


Oostkapelle staat op nummer drie wat betreft aantallen personen en huishoudens. Er wonen ongeveer 2480 mensen. Alleen in Koudekerke en Westkapelle wonen meer mensen. Oostkapelle kenmerkt zich als een kern met een relatief oude bevolking en relatief weinig gezinnen met kinderen. De naam Oostkapelle kan verklaard worden met oostelijke kapel. Al jaren lang zoeken vakantiegangers het dorp op, met zijn brede stranden en schone zee. In eerdere tijden bouwden rijke kooplieden in deze fraaie omgeving hun buitenplaatsen.


 
Hotels in Oostkapelle:

 

Hotel Irene (Oude Domburgseweg 26, Oostkapelle (Natuurlijke omgeving))
Hotel Irene ligt in het Zeeuwse badplaatsje Oostkapelle, op slechts 1 kilometer van het strand en het dorpje. De omringende natuur biedt vele mogelijkheden voor wandelaars en fietsers. Met de auto zijn plaatsen als Domburg, Vlissingen en Middelburg goed te bereiken.

Meer informatie en prijzen


 

Hotel Bos en Duin (Duinweg 82, Oostkapelle (500 m van het strand in bos en duinen))
Hotel Bos en Duin Oostkapelle is prachtig gelegen aan de rand van ongerepte bossen en duinen en aan een van de schoonste stranden van Nederland. Het comfortabele hotel is een ideale plek om te onthaasten en te ontspannen. Gasten zullen zich hier snel thuis voelen.

Meer informatie en prijzen


 

Villa Magnolia (Oude Domburgseweg 20, Oostkapelle (Aan de Walcherse noordkust))
Villa Magnolia ligt nabij natuurgebied de Manteling, aan de Walcherse noordkust. De villa heeft een grote tuin en eigen parkeergelegenheid. Bos, duinen en het schoonste strand van Nederland vindt u op loopafstand (800 meter). Vanuit Oostkapelle zijn veel uitstapjes mogelijk, naar bijvoorbeeld Vlissingen, Middelburg, Veere of Domburg.
  
Meer informatie en prijzen 


 

Anno Nu (Dorpsstraat 39, Oostkapelle (Walcheren, nabij strand, bos en duinen))
Hotel Grand-Café Anno Nu ligt in het centrum van Oostkapelle in Zeeland. In de omgeving vindt u strand, bos en duinen en leuke plaatsen als Domburg, Middelburg en Vlissingen. Als gast van het hotel krijgt u 10% korting in het restaurant. Het hotel biedt ook gratis parkeergelegenheid en gratis WiFi.
   
Meer informatie en prijzen 

  


 
Campings in Oostkapelle:

 

Ardoer Camping De Pekelinge (Landmetersweg 1, Oostkapelle)
Uitstekende plek voor een vakantie met jonge kinderen. Prima voorzieningen, winkel, mooi zwembad met kinderbad, en als u wilt met de bolderwagen naar het strand. De bar is ingericht in een verbouwde boerderij, en voor boodschappen hoeft u de camping niet af - er is een ruim gesorteerde supermarkt. Voor kinderen zijn er veel speelmogelijkheden met voor de kleinsten een leuke kinderboerderij. Dicht bij de camping is een manege. De sanitairgebouwen zijn comfortabel en hebben moderne voorzieningen.

Meer informatie en prijzen


 

Ardoer Camping Ons Buiten (Aagtekerkseweg 2a, Oostkapelle)
Op 2 km van zee, strand en bos, aan de rand van Oostkapelle en nabij Domburg ligt Campingpark Ons Buiten op Walcheren in Zeeland. Sfeervol, kindvriendelijk Campingpark met speeltuintjes, speelruimte, amfitheather, zwembad, kinderbad, Sauna&Wellness en Grandcafe. Ruime kampeerplaatsen met of zonder privé sanitair of verblijven in een trekkershut, chalet of hotel chalet. Ons Buiten, buiten je vakantie vieren zoals jij dat wilt!

Meer informatie en prijzen

   


 
Attracties & Musea in Oostkapelle:

 

Terra Maris (Oostkapelle)
Terra Maris, letterlijk land van de zee, is hét museum voor natuur en landschap van Zeeland. Het museum is gevestigd in de voormalige orangerie van kasteel Westhove, dat gelegen is in het prachtige natuurgebied De Manteling van Walcheren, tussen Oostkapelle en Domburg.

Een afwisselende, levendige tentoonstelling neemt u mee door de geschiedenis van het Zeeuwse landschap en laat u de rijk gevarieerde Zeeuwse natuur zien. Maak kennis met de dynamische natuur van de Delta, de vele inpolderingen en de meer dan honderd dorpen die in de loop van de eeuwen door het water van de kaart werden geveegd. En… laat u verrassen door het landschap van nu.


Terra Maris heeft niet alleen een binnenexpositie; bij het museum hoort ook een landschapstuin van 2,5 hectare. Zo is er een stukje duinlandschap te zien en een kreekrestant. Maar ook een insectenmuur en een segment van een zeewerende dijk. En zo is er nog veel meer te ontdekken. Voor de plantenliefhebber is er veel te genieten, want op elke van die plekken groeien de karakteristieke planten die horen bij de verschillende landschapstypen.

Kinderen kunnen vanaf een loopbrug naar hartelust vissen met schepnetjes in een vijver vol leven. Leuk om zoveel mogelijk verschillende beestjes te vangen. Beklim ook de vliedberg met het Mottekasteel (middeleeuwse verdedigingstoren) en geniet van het prachtige uitzicht!


Ga naar de website

   



« advertentie »
Adverteren bij Daisycon


   

 

Snel naar:
- Attracties & Musea
-
Evenementen
-
Restaurants & Uitgaan

-
Vakantiewoningen

Aanbieders:
-
AanZee.com
-
Hotels.nl
-
Interhome Vakanties
-
Roompot vakanties



 
« advertentie »


 


     

Populaire plaatsen
- Burgh-Haamstede
-
Cadzand
-
Dishoek
-
Domburg
-
Oostkapelle
-
Kamperland
- Middelburg
- Renesse
-
Sluis
-
Vlissingen
-
Zoutelande


     
Handige links
- Deltagids
-
Google Maps
-
Provincie Zeeland
-
Kustbrochure
-
Reisinformatie
-
VVV Zeeland
-
Westerscheldetunnel

- Zeeuwseregio.nl

 

« advertentie »

 

 

 

   



« advertentie »
  

 

 

 

 

     

 



 
Strandhuisjezeeland.nl
is hét toeristische portal voor de provincie Zeeland. Op deze website vindt u naast toeristische informatie ook de
leukste attracties, uitgaanstips en natuurlijk hotels, campings, vakantiehuisjes, strandhuisjes en andere accomodaties aan de Zeeuwse kust.


  
© 2009 - 2012 Copyright
Provicom Multimediadiensten   
|   Over deze website