- Buienradar

-
Per activiteit

-
UV-index
-
Weersverwachting

 

  

 
-
Overzicht A-Z
-
Noord Beveland
-
Schouwen-Duiveland
-
Tholen
-
Walcheren
-
Zeeuws-Vlaanderen
-
Zuid-Beveland

 

  

  
-
Attracties & Musea
-
Evenementen
-
Natuur
-
Restaurants & Uitgaan
-
Sportief
-
Welness & Beauty
-
Winkelen

 

  

  
-
Autovakantie

-
Boeken over Zeeland

-
Fiets- en scootervakantie
-
Outdoor- & Kampeerspullen
-
Sport- en spelmateriaal
-
Reisverzekeringen
-
Veilig op pad

 

  

  
-
Campings
-
Groepsverblijven
-
Hotels
-
Strandhuisjes
-
Vakantiewoningen
-
Vakantieparken

      
   

 

 

 

 

Plaatsen en dorpen » Zeeuws-Vlaanderen » Hulst

Hulst is één van de best bewaarde vestingsteden in ons land. Rondom de historische binnenstad liggen verscheidene woonwijken. De binnenstad van Hulst wordt gekenmerkt door vele monumentale panden, zoals de Sint Willibrordus Basiliek – in 2009 uitgeroepen tot De mooiste kerk van Nederland - het stadhuis, het streekmuseum en het ’s-Landshuis.

Rondom de binnenstad zijn in de Tachtigjarige Oorlog 3,5 km lange stadswallen aangelegd. Vanaf deze stadswallen heeft u een magnifiek uitzicht over de historische binnenstad. Om de stad ligt een brede stadsgracht. Hulst heeft 4 stadspoorten. En deze stadspoorten heeft de meest Vlaamse stad van Nederland steeds wijd open staan!

De winkels in de Hulster binnenstad zijn 7 dagen per week open. Op maandag is het sinds jaar en dag markt en dan staan op het historische marktplein allerlei kramen. Op de donderdag is er een kleinere markt met groenten/fruit, vis en kaas. Bij mooi weer is het goed toeven op de vele terrasjes. De historie, de bruisende binnenstad en het onmiskenbare Bourgondische karakter van de stad zorgen voor veel dagjesmensen.

Hulst wordt ook vaak in één adem genoemd met Reynaert de Vos. Bij de Gentsepoort begroet de vos vanaf zijn monument iedereen die de vestingstad betreedt. Elke zomer vinden in Hulst de Vestingdagen plaats. Dit is een groot evenement waar ieder jaar veel bezoekers op af komen. Naast de Vestingdagen zijn er jaarlijks nog tal van activiteiten, zoals het Midwinterfestival, de Dweildag, de kermissen, carnaval en de intocht van Sinterklaas.

Hulst heeft een scala aan allerlei voorzieningen zoals winkels, horecabedrijven, voorzieningen op het gebied van gezondheidszorg, onderwijs, sport en cultuur.Attracties en musea in Hulst:

 

Reynaertland (Hulst)
Pret voor iedereen! Een te gekke binnenspeeltuin voor de kinderen en een heerlijke zwembadaccommodatie voor jong en oud. Alles voorzien van een bijzondere Reynaertsfeer, in een mooi groene omgeving tussen nostalgische middeleeuwse huisjes.

Reynaertland biedt u een binnenzwembad dat  nagenoeg het hele jaar door geopend is, een stijlvol buitenzwembad, een heerlijke ligweide met tal van speelvoorzieningen en een overdekte binnenspeeltuin met daarin een uitdagende klim en klautervoorziening


Ga naar de website
Hotels in Hulst:

 

Hotel l'Aubergerie (Van der Maelstedeweg 4a-6, Hulst (Hulst in Zeeuws-Vlaanderen))
Hotel l'Aubergerie is een gezellig familiehotel in het schitterende vestingstadje Hulst. Deze plaats ligt vlakbij de Belgische grens, wat het hotel een prima uitvalsbasis maakt voor een bezoek aan bijvoorbeeld Gent of Antwerpen. Fiets- en wandelliefhebbers kunnen zich prima vermaken in de directe omgeving.
  
Meer informatie en prijzen 


 

« advertentie »
Adverteren bij Daisycon


    

 

Snel naar:
- Attracties & Musea
-
Evenementen
-
Restaurants & Uitgaan

-
Vakantiewoningen

Aanbieders:
-
AanZee.com
-
Hotels.nl
-
Interhome Vakanties
-
Roompot vakanties 
« advertentie »


 


     

Populaire plaatsen
- Burgh-Haamstede
-
Cadzand
-
Dishoek
-
Domburg
-
Oostkapelle
-
Kamperland
- Middelburg
- Renesse
-
Sluis
-
Vlissingen
-
Zoutelande


     
Handige links
- Deltagids
-
Google Maps
-
Provincie Zeeland
-
Kustbrochure
-
Reisinformatie
-
VVV Zeeland
-
Westerscheldetunnel

- Zeeuwseregio.nl

 

« advertentie »

 

 

 

   « advertentie »
  

 

 

 

 

     

  
Strandhuisjezeeland.nl
is hét toeristische portal voor de provincie Zeeland. Op deze website vindt u naast toeristische informatie ook de
leukste attracties, uitgaanstips en natuurlijk hotels, campings, vakantiehuisjes, strandhuisjes en andere accomodaties aan de Zeeuwse kust.


  
© 2009 - 2012 Copyright
Provicom Multimediadiensten   
|   Over deze website