- Buienradar

-
Per activiteit

-
UV-index
-
Weersverwachting

 

  

 
-
Overzicht A-Z
-
Noord Beveland
-
Schouwen-Duiveland
-
Tholen
-
Walcheren
-
Zeeuws-Vlaanderen
-
Zuid-Beveland

 

  

  
-
Attracties & Musea
-
Evenementen
-
Natuur
-
Restaurants & Uitgaan
-
Sportief
-
Welness & Beauty
-
Winkelen

 

  

  
-
Autovakantie
-
Boeken over Zeeland
-
Fiets- en scootervakantie
-
Outdoor- & Kampeerspullen
-
Sport- en spelmateriaal
-
Reisverzekeringen
-
Veilig op pad

 

  

  
-
Campings
-
Groepsverblijven
-
Hotels
-
Strandhuisjes
-
Vakantiewoningen
-
Vakantieparken

      
   

 

 

 

 

Vakantietips » Fiets- en scootervakanties



Foto: Provicom

 

Veel toeristen bezoeken Zeeland voor de natuur, de rust en de ruimte. Wilt u hier écht van genieten, dan kunt u het beste op pad met de fiets of een scooter. U komt op die manier namelijk op mooie plaatsen die per auto niet te bereiken zijn. Bovendien zijn er in Zeeland veel fietsroutes uitgestippeld die u langs allerlei leuke plaatsen leiden. Het fietstoerisme is in opkomst en op veel plaatsen, zoals in Middelburg, wordt zelfs extra hard gewerkt om de stad fietsvriendelijk te maken.

  


 
Kies uw tweewieler
Een fijne fiets- of scootervakantie begint natuurlijk met de juiste tweewieler. Zeeland leent zich voor zowel korte als lange routes en vooral bij die lange routes is het natuurlijk van belang dat u comfortabel zit. Ook zit u onderweg niet te wachten op problemen, dus het is belangrijk dat uw tweewieler in goede staat is. Wellicht is een nieuwe bromscooter, snorscooter of (elektrische) fiets iets voor u.
  



Fietsknooppuntsysteem (FIKS) Zeeland

In Zeeland is een eigen fietsknooppuntensysteem ontwikkeld. Dit fietsroutenetwerk leidt over zorgvuldig geselecteerde fietspaden en wegen. De plaatsen waar de paden en wegen elkaar kruisen zijn knooppunten. Fietsers kunnen zelf bepalen hoe lang hun route wordt en hoe die loopt. Elk knooppunt, een plaats waar verschillende fietspaden samenkomen, heeft een nummer. Door de nummers van deze punten aan te houden kun je je eigen route volgen.

 


Foto: Provicom

Op alle FIKS bewegwijzerde wegen en paden in Zeeland kom je witte bordjes tegen met groene bedrukking. Op kruisingen, splitsingen en afslagen staan bordjes met daarop een richtingspijl en het nummer van het knooppunt waar je naartoe fietst. FIKS is dubbelzijdig bewegwijzerd en het maakt dus niet uit of je je route rechts- of linksom fietst.

Klik hier voor de
fietsrouteplanner. Zie ook de handige boeken hieronder.


 
Reserveer een fietsvakantie

7 dagen Fietstocht Rondje Zeeuwse eilanden
Bent u een sportieve vakantieganger en wilt u wel eens een fietsvakantie proberen? Tijdens deze tocht langs de Zeeuwse eilanden bewondert u de Deltawerken en de prachtige omgeving van Zeeland. U fietst door natuurgebieden en over beroemde dammen naar uw volgende bestemming. In 7 dagen fietst u ongeveer 250 km. Voor uw bagagetransport wordt gezorgd. Lijkt het u wat? Boek dan snel deze heerlijke fietsvakantie! 
Meer informatie en prijzen

6 dagen Fietsvakantie Zeeuwse Duinen en Deltawerken
Een sportieve vakantie waarbij u maar liefst 200 km aflegt en tegelijkertijd geniet van Neerlands Trots: de Deltawerken. Ideaal voor de sportieve vakantieganger. Bewonder de Deltawerken en de prachtige omgeving van Zeeland. U fietst door natuurgebieden en over beroemde dammen naar uw volgende bestemming. U kunt een fiets huren of uw eigen fiets meenemen. Voor uw bagagetransport wordt gezorgd. Geïnteresseerd? Wacht dan niet en boek snel deze heerlijke fietsvakantie!
Meer informatie en prijzen

4-daagse fietsvakantie Fietsen in Zeeland
Ruimte en rust, oeroude met bomen omzoomde dijken, pittoreske dorpen, gezellige stadjes en altijd het water binnen handbereik. Dat is het verrassend afwisselende gezicht van het fietsvriendelijke Zeeland. U verblijft in het Hampshire Inn Arc Hotel Zeeland in Renesse.
Meer informatie en prijzen

   



« advertentie »
Adverteren bij Daisycon

  


 
Boeken over fietsvakanties in Zeeland

Er zijn veel boeken verkrijgbaar die van pas kunnen komen tijdens een fietsvakantie in Zeeland. We lichten er een paar uit.

Het boek
Fietsen in Zeeland (€ 9,90) leidt u langs allerlei locaties die herinneren aan de Tweede Wereldoorlog. Zeeland werd tijdens deze oorlog zwaar getroffen. In het Zeeuwse landschap zijn nog talloze kreken, bunkers en monumenten die herrinneren aan deze tijd. Aan de hand van deze 'sporen' zijn 14 fietsroutes opgesteld welke allen een bijzonder oologsverhaal vertellen. De routes variëren in lengte van 19 tot 49 kilometer en volgen zoveel mogelijk het fietsknooppuntennetwerk FIKS.

Rondje Zeeland (€ 4,99) biedt elf prachtige fietsroutes en geeft bovendien een aantal picknickrecepten. De beschreven routes voeren u door de mooiste Zeeuwse natuurgebieden, dwars door bossen en door de duinen, langs de kust en historische plaatsen. Bijna alle routes zijn rondritten; u begint en eindigt op dezelfde plek.

De
Knooppuntenatlas voor korte en lange fietstochten (€ 19,90) bevat actuele fietskaarten met alle knooppunten van Zeeland, Brabant en Limburg. Zo volstaat een boekje om Zuid-Nederland te ontdekken, en hoef je de kaarten met knooppuntennetwerken niet meer bij elkaar te sprokkelen... De atlas is GIS-voorbereid: dankzij een kaarttabel kun je aan de hand van coördinaten heel gemakkelijk de juiste kaart vinden.

De kaarten bevatten ook nieuwe informatie. Zo staan er fietspaden op die op geen andere fietskaart te vinden zijn. Het zijn paden of wegen waarover kaartenmakers tot nu toe in onzekerheid waren: kun je hier goed fietsen zonder rustverstoring door andere voertuigen? Vaak zijn het prachtige trajecten die perfect aansluiten op andere fietspaden! Op de kaarten staan hoogteverschillen aangegeven. Zo is van tevoren goed in te schatten waar er flink getrapt moet worden en waar niet. Ook andere landschappelijke details krijgen een vooraanstaande plaats. Op de kaarten vind je ook alle gemarkeerde LF-fietsroutes en de locaties van campings, horeca en attracties.

Met behulp van de
Digitale routeplanner (€ 29,99) kunt op gedetailleerde topografische kaarten van het Kadaster op schaal 1:50 000 uw route plannen. Klik start- en eindpunt aan en het programma berekent automatisch een fietsroute langs rustige wegen en kleine paden. Digitale kaart met tal van mogelijkheden: in- en uitzoomen op de kaart, snel locaties opzoeken, routes tekenen, je eigen fietskaart printen, routes exporteren naar je Garmin gps en nog veel meer. Op de kaart vind je ook de officiële fietsknooppunten, 15 reeds uitgestippelde fietsroutes van On Track, 200 bezienswaardigheden én de beste overnachtingsadressen.

De
Anwb fietskaart Zeeland (€ 8,95) is er één in de nieuwe serie van 20 fietskaarten, met een schaal van 1:50.000. De kaarten hebben een gedetailleerd kaartbeeld en tonen alles voor de fietser: alle fietspaden, verhard en onverhard, fietsknooppunten, afstanden tussen knooppunten, paddestoelennummers, fietsverhuur en fietspontjes. Dit wordt nog aangevuld met uitgebreide toeristische informatie: van musea tot campings, van hunebedden tot kastelen. De kaarten zijn gedrukt op stevig 'landkaartenpapier'.

De
Anwb knooppuntenkaart Zeeland (€ 5,95) maakt onderdeel uit van een serie die bestaat uit 8 kaarten, die samen het hele land beslaan. De kaarten zijn een uitkomst voor fietsers die puur op knooppunten fietsen en niet afgeleid willen worden door points of interest of landschapsdetails. Met een schaal van 1:100.000 is er voldoende detail om je te oriënteren en is de kaart groot genoeg voor kilometers fietsplezier op één kaart. Door de grote en duidelijke knooppunten zijn de kaarten gemakkelijk in gebruik, ook tijdens het fietsen.

De
Anwb Toeristenkaart / 8 Zeeland & West-Brabant (€ 8,95) is geschikt voor zowel de automobilist als de fietser die een mooie route wil rijden maar ook wil weten wat voor leuks er onderweg allemaal te zien is. Voor fietsers zijn de kaarten geschikt voor het plannen van langere fietstochten. Ook is deze serie heel handig voor fietsers die met de auto naar een startpunt rijden en van daaruit gaan fietsen. Op de Toeristenkaarten staan alle verharde wegen en fietspaden, fietsknooppunten en LF-routes. Daarnaast bevatten de kaarten uitgebreide toeristische informatie en is er een internationale legenda in het Nederlands, Engels en Duits.

  


Handig om mee te nemen
Hieronder vindt u allerlei handige gadgets die van pas kunnen komen tijdens uw fietsvakantie.


 

Fietsnavigatiesysteem
Het navigatiesysteem heeft zijn intrede gedaan in bijna alle auto's. Maar ook op de fiets is een navigatiesysteem erg handig. Er zijn ook speciale fietsnavigatiesystemen op de markt. 

Klik hier om de verschillende fietsnavigatiesystemen te bekijken.

     
 

Fietszitje
Wat is er nu fijner voor u en uw kinderen om lekker met de fiets op pad te gaan, lekker naar buiten? Met een kinderzitje vervoert u uw kinderen op een veilige manier.

Klik hier om de verschillende fietszitjes te bekijken.

     
 

Fietsaccesoires
Maak uw fietsvakantie compleet met een nieuwe fietscomputer, goede verlichting, nieuwe fietstassen of een fietshelm. Laat uw vakantie niet bederven: koop ook een goed slot. 

Klik hier om de verschillende fietsaccesoires te bekijken.

     
 

Fietsdragers
Wilt u er lekker op uit in Zeeland? Dan is het natuurlijk heerlijk om dat op uw eigen fiets te doen. Die zit toch altijd lekkerder dan zo'n leenfiets. Neem ze mee met een fietsendrager! 

Klik hier om de verschillende fietsendragers te bekijken.

     
 

Veilig op pad
Zet de kinderen veilig vast in de auto, zorg voor de aanwezigheid van een verbandkoffer, een brandblusser en veiligheidshesjes.

Meer weten over een veilige vakantie? Klik
hier! Ook goed verzekerd op pad? Klik hier.

   

 

Snel naar:
- Attracties & Musea
-
Evenementen
-
Restaurants & Uitgaan

-
Vakantiewoningen

Aanbieders:
-
AanZee.com
-
Hotels.nl
-
Interhome Vakanties
-
Roompot vakanties



 
« advertentie »


 


     

Populaire plaatsen
- Burgh-Haamstede
-
Cadzand
-
Dishoek
-
Domburg
-
Oostkapelle
-
Kamperland
- Middelburg
- Renesse
-
Sluis
-
Vlissingen
-
Zoutelande


     
Handige links
- Deltagids
-
Google Maps
-
Provincie Zeeland
-
Kustbrochure
-
Reisinformatie
-
VVV Zeeland
-
Westerscheldetunnel

- Zeeuwseregio.nl

 

« advertentie »

 

 

 

   



« advertentie »
  

 

 

 

 

     

 



 
Strandhuisjezeeland.nl
is hét toeristische portal voor de provincie Zeeland. Op deze website vindt u naast toeristische informatie ook de
leukste attracties, uitgaanstips en natuurlijk hotels, campings, vakantiehuisjes, strandhuisjes en andere accomodaties aan de Zeeuwse kust.


  
© 2009 - 2012 Copyright
Provicom Multimediadiensten   
|   Over deze website