- Buienradar

-
Per activiteit

-
UV-index
-
Weersverwachting

 

  

 
-
Overzicht A-Z
-
Noord Beveland
-
Schouwen-Duiveland
-
Tholen
-
Walcheren
-
Zeeuws-Vlaanderen
-
Zuid-Beveland

 

  

  
-
Attracties & Musea
-
Evenementen
-
Natuur
-
Restaurants & Uitgaan
-
Sportief
-
Welness & Beauty
-
Winkelen

 

  

  
-
Autovakantie

-
Boeken over Zeeland

-
Fiets- en scootervakantie
-
Outdoor- & Kampeerspullen
-
Sport- en spelmateriaal
-
Reisverzekeringen
-
Veilig op pad

 

  

  
-
Campings
-
Groepsverblijven
-
Hotels
-
Strandhuisjes
-
Vakantiewoningen
-
Vakantieparken

      
   

 

 

 

 

Plaatsen en dorpen » Walcheren » DomburgFoto: Provicom

 

Van heinde en verre komen zonaanbidders naar het altijd bruisende mondaine Domburg. Deze Zeeuwse badplaats herbergt een grote diversiteit aan kwaliteitswinkels, musea en hotels.

Het dorp heeft een groot subtropisch zwembad (De Parel). Domburg is beroemd vanwege het 'Zeeuwse Licht' vastgelegd door schilders als Mondriaan en Toorop.  Domburg is onderdeel van de gemeente Veere.

Domburg is al sinds decennia in trek bij kunstenaars, politici en koninklijk huizen. Domburg is al 170 jaar een badplaats van grote allure, het Badpaviljoen getuigt hier nog van. Van oudsher is het een badplaats voor de elite. In Domburg is, zeker in het zomerseizoen, van alles te beleven. Er zijn jaarlijks een aantal grote evenementen zoals de Schildersweek, de Kustmarathon, Jazz by the Sea en diverse kunstroutes.

Domburg werd in middeleeuwse oorkonden als Dumburch en Domborch aangeduid, later ook wel als Duijnburgh. Het woord duin kwam in het Middelnederlands nog niet voor met een ui, maar met een uu, zoals nu nog in het Zeeuws. Duunburch was het dus, na klinkerverkorting Dunburch. Een verandering van ‘u’ tot ‘o’ is niet ongewoon en de ‘n’ veranderde in een ‘m’ door plaatsing vóór de ‘b’. De lippen nemen namelijk alvast de stand aan die nodig is om de ‘b’ uit te spreken.

Domburg kenmerkt zich door de aanwezigheid van talloze winkeltjes, restuarants en cafe's. De grote trekpleister blijft natuurlijk de prachtige kustlijn. De unieke ervaring van eten in een strandpaviljoen mag u daarom natuurlijk niet missen. Uitgaan doe je onder meer bij Café Tramzicht aan de Stationsstraat. De dichtstbijzijnde discotheek is gevestigd in Westkapelle. Er rijdt vanuit het dorp een speciale bus naar discotheek De Hooizolder.

In Domburg is van alles beleven. Zo beschikt het dorp over een eigen golfbaan, is er een subtropisch zwemparadijs en zijn er enkele musea. Bij het zwemparadijs De Parel vindt u bovendien squashbanen, een fitness- en wellnesscentrum, een bowling en een theater.

Domburg herbergt het Marie Tak van Poortvliet Museum. Dit museum ontleent zijn naam aan de kunstverzamelaarster, antroposofe en landbouwpionierster Marie Tak van Poortvliet (1871-1936) die in het begin van de twintigste eeuw een villa in Domburg liet bouwen en daar, in gezelschap van de schilderes Jacoba van Heemskerck (1876-1923), vele zomers doorbracht. In het museum zijn verschillende tentoonstellingen te zien.« advertentie »
Adverteren bij Daisycon

       


Parkeren
Domburg kan zeker in het hoofdseizoen gezellig druk worden met toeristen. In veel straten geldt éénrichtingsverkeer. Er zijn diverse    parkeerplaatsen. Een deel van het dorp is aangeduid als vergunninghouderszone. Parkeren is hier dus niet zonder meer toegestaan!

In het centrum van Domburg (de Weststraat, de Markt en de Ooststraat) geldt het hele jaar betaald parkeren. Daarnaast geldt er van 1 april tot en met 31 oktober van 09.00 uur tot 19.00 uur ook op andere parkeerterreinen in Domburg betaald parkeren m.u.v. enkele aangewezen gratis terreinen.

Grote parkeerplaatsen in Domburg bevinden zich in de Jan Tooropstraat, in de Van Voorthuijsenstraat, in de Badhuisweg en bij de kruising Weststraat-Markt-Ooststraat. Ook kunt u goed parkeren bij zwembad De Parel, Tramzicht en De Tol en het Molenterrein.

Monumenten
In de badplaats zijn ook talloze monumenten te vinden. Een opvallende is de in 1933 gebouwde watertoren aan de Nehalenniaweg 20. Belangrijk is zeker ook het Badpaviljoen aan de Badhuisweg 1. De geschiedenis van het paviljoen begint in 1834 als Domburg wordt ontdekt als badplaats door twee adellijke Middelburgse dames. In 1837 wordt een eerste versie van het paviljoen gebouwd. Later, in 1889 wordt het koffie- en badhuis vervangen door een groter gebouw. Het nieuwe complex omvat onder meer een concertzaal, een damessalon en een leeskamer.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog trok de Duitse bezettingsmacht in het Badhotel en werden strand en duinen gedeeltelijk tot verboden gebied verklaard. Vanaf de jaren zeventig raakte het Badpaviljoen in verval. In 2001 werd een subsidie verkregen om het complex weer in ere te herstellen. Op 11 juni 2008 is het nieuw gerestaureerde badpaviljoen geopend door de toenmalige minister-president J.P. Balkende. Er zijn nu negen appartementen en een restaurant in gevestigd.

Andere monumenten in Domburg zijn boerderij Hof Klein Duinvliet aan de Domburgseweg 48, de Protestantse kerk en toren op de hoek van de Markt en de Stationsstraat, Molen Weltevreden aan de Roosjesweg, Villa de Bruinvis aan de Nehalenniaweg 14 en Villa de Wael aan de Domburgseweg 6. Opvallend is ook Buitenplaats Duinvliet aan de Domburgseweg 44.

Op de monumentenlijst staat ook het stadhuis annex raadhuis aan de Markt 1. Vermoedelijk stond in 1545 op dezelfde plaats ook al een stadhuis. In 1567 bouwde de stad Domburg voor eigen rekening een nieuw stadhuis met klokkentorentje. Alleen de zijtrapgevels herinneren aan de oude toestand. De voorgevel en het bordes werden in 1822 gerenoveerd. Opvallend is dat de klok op het halve uur het aantal uren en op het hele uur één keer slaat. Er is op dit moment een antiek- en interieurwinkel in het pand gevestigd.
       


Hotels in Domburg:

 

De Burg (Ooststraat 5, Domburg (Op steenworp afstand van het strand))
Hotel de Burg is een 2-sterren hotel en beschikt over goede faciliteiten zoals een restaurant en een terras waar u flanerend Domburg voorbij ziet komen. De ligging van het hotel is ook uitstekend, waardoor u per fiets veel plaatsen kunt bezoeken, zoals Middelburg en Vlissingen.

Meer informatie en prijzen


 

Aparthotel Bommeljé (Herenstraat 24, Domburg (Aan de Zeeuwse kust))
U vindt Aparthotel Bommeljé in Domburg vlak bij het strand, in het noordwesten van het Zeeuwse schiereiland Walcheren. Dit gezellige familiehotel heeft een bijzondere uitstraling met een modern en strak interieur. Het hotel beschikt over een eigen parkeerplaats en een hip restaurant waar u heerlijk kunt dineren.

Meer informatie en prijzen


 

Hotel Wilhelmina (Noordstraat 20-22, Domburg (50 meter vanaf het Noordzeestrand))
Hotel Wilhelmina Domburg ligt op een schitterende locatie direct achter de duinen en op slechts 50 meter van het mooie Noordzeestrand. Het centrum van het gezellige Domburg ligt eveneens op een steenworp afstand. Het hotel heeft een bijzonder stijlvolle en romantische ambiance.
 
Meer informatie en prijzen 


 

Strandhotel Duinheuvel (Badhuisweg 2, Domburg (200m van het centrum van Domburg))
Strandhotel Duinheuvel Domburg is een zeer comfortabel 3-sterren hotel op een fantastische locatie aan de voet van de duinen en op een steenworp afstand van de zee. De bijzondere ambiance in dit designhotel maakt dat vooral kunstliefhebbers en levensgenieters zich hier meteen thuisvoelen.
  
Meer informatie en prijzen 


 

Hotel Kijkduin Domburg (Brouwerijweg 24, Domburg (5 minuten van het strand en bos))
Hotel Kijkduin is gelegen in de mooie badplaats Domburg. Vanuit deze plaats kunt u mooie fiets- en wandeltochten maken die u leiden door historische steden als Middelburg, Vlissingen en Veere. Het hotel beschikt over een restaurant, een gezellige bar en een heerlijk tuin.
 
Meer informatie en prijzen 

   


 
Vakantieparken in Domburg:

 

Hof Domburg (Schelpweg 7, Domburg)
Comfortabele bungalows en white camp cottages. Ruim en bijzonder smaakvol ingericht. Campingplaatsen voorzien van alle gemakken. Met de zee en brede, schone stranden vlakbij. Kunt u een fijnere start bedenken van een ontspannende vakantie? Vroeger kozen vorstelijke personen al voor Domburg om even royaal uit te blazen. Vanwege het heilzame klimaat en de unieke combinatie van bossen, duinen en zee. Het is er nog steeds vorstelijk vertoeven. Ook in het mondaine Domburg zelf. Of kiest u liever voor een puur verwenbezoek aan Kuur- & Beautycentrum De Parel, dat deel uitmaakt van dit heel complete park?

Meer informatie en prijzen


 

Buitenhof Domburg (Schelpweg 7, Domburg)
Vijf-sterren-park Buitenhof Domburg is een vakantiebestemming met een grote reputatie. Alles is er gericht op pure luxe. De ligging is perfect: bij het strand en de duingolfbaan, op slechts een paar minuten lopen van de mondaine badplaats Domburg. En de verblijven, ruim van opzet en zeer comfortabel ingericht, zijn om van te watertanden: uitsluitend riante landhuizen en elegante villa's waarvan enkele zelfs met privé-sauna en bruisbad. Wat kunt u zich op vakantie eigenlijk nog meer wensen?

Meer informatie en prijzen


 

Accomodaties Domburg (Schelpweg 7, Domburg)
Eindeloos strandplezier langs de kilometerslange, schone Noordzeestranden, tot rust komen in de schitterende natuur, genieten van prachtige vergezichten, fietsen langs charmante en schilderachtige dorpjes, wandelen door historische en maritieme steden.. ontdek het gehele jaar door de charme en gastvrijheid van Walcheren.

Meer informatie en prijzen

  


 
Attracties & Musea in Domburg:

 

De Parel (Domburg)
De Parel is hèt vrijetijdscentrum in Domburg. Naast het luxueuze Kuur- en Beautycentrum en het stijlvolle saunalandschap treft u er ook een uitgebreid zwemparadijs aan met o.a. binnen-/buitenbad, peuterbad, 79 meter lange glijbaan, Pelikaanduik, snelstromende rivier, borrelbanken, bikinibar en een Speel- en Zonneweide. Daarnaast biedt De Parel u bowling- en squashbanen, een fitnessruimte, een theater met theatercafé, een sportcafé en restaurant De Parelvisser.

Ga naar de website


 


Foto's en video's:

Foto: Provicom


Foto: Provicom


Kaart

Grotere kaart weergeven 

 

Snel naar:
- Attracties & Musea
-
Evenementen
-
Restaurants & Uitgaan

-
Vakantiewoningen

Aanbieders:
-
AanZee.com
-
Hotels.nl
-
Interhome Vakanties
-
Roompot vakanties 
« advertentie »


 


     

Populaire plaatsen
- Burgh-Haamstede
-
Cadzand
-
Dishoek
-
Domburg
-
Oostkapelle
-
Kamperland
- Middelburg
- Renesse
-
Sluis
-
Vlissingen
-
Zoutelande


     
Handige links
- Deltagids
-
Google Maps
-
Provincie Zeeland
-
Kustbrochure
-
Reisinformatie
-
VVV Zeeland
-
Westerscheldetunnel

- Zeeuwseregio.nl

 

« advertentie »

 

 

 

   « advertentie »
  

 

 

 

 

     

  
Strandhuisjezeeland.nl
is hét toeristische portal voor de provincie Zeeland. Op deze website vindt u naast toeristische informatie ook de
leukste attracties, uitgaanstips en natuurlijk hotels, campings, vakantiehuisjes, strandhuisjes en andere accomodaties aan de Zeeuwse kust.


  
© 2009 - 2012 Copyright
Provicom Multimediadiensten   
|   Over deze website