- Buienradar

-
Per activiteit

-
UV-index
-
Weersverwachting

 

  

 
-
Overzicht A-Z
-
Noord Beveland
-
Schouwen-Duiveland
-
Tholen
-
Walcheren
-
Zeeuws-Vlaanderen
-
Zuid-Beveland

 

  

  
-
Attracties & Musea
-
Evenementen
-
Natuur
-
Restaurants & Uitgaan
-
Sportief
-
Welness & Beauty
-
Winkelen

 

  

  
-
Autovakantie
-
Boeken over Zeeland
-
Fiets- en scootervakantie
-
Outdoor- & Kampeerspullen
-
Sport- en spelmateriaal
-
Reisverzekeringen
-
Veilig op pad

 

  

  
-
Campings
-
Groepsverblijven
-
Hotels
-
Strandhuisjes
-
Vakantiewoningen
-
Vakantieparken

      
   

 

 

 

 

Uitgaan en recreatie » Attracties & Musea » Zuid-Beveland

In Zeeland is van alles te doen. Ook in de regio Zuid-Beveland zijn allerlei leuke attracties en musea die u kunt bezoeken voor een leuk dagje uit. Hieronder vindt u een overzicht van alle attracties en musea in de regio Zuid-Beveland.

    
Maak uw keuze:

 

Ambachtscentrum Goes (Goes)
In het noordoostelijk deel van de stad Goes ligt, op wandelafstand van het centrum, het stadsrecreatiepark "De Hollandsche Hoeve". Het gebied is plm. 200.000 m² groot en is vrij toegankelijk. Komt u met de auto, dan kunt u er gratis parkeren. In deze prachtige omgeving bevindt zich het overdekte Ambachtscentrum.

Rondom een ouderwets bestraat marktpleintje, met sfeervolle verlichting, zijn karakteristieke huisjes gebouwd, welke voorzien zijn van oud-hollandse geveltjes. Deze oud-hollandse geveltjes zijn tot op de dag van vandaag nog te vinden aan de Goese kade. In de huisjes demonstreren de aanwezige ambachtslieden hun ambacht en geven tekst en uitleg over hun werk.Het is mogelijk om de artikelen, welke in het Ambachtscentrum gemaakt zijn, te kopen. Ook kunnen kinderen op meerdere plaatsen kennis maken met de ambachten door het maken van een klein werkstukje bij een van de ambachtslieden.

Van tijd tot tijd zullen er gastdemonstraties gegeven worden door andere ambachtslieden. Wanneer u, na de rondgang langs de diverse werkruimtes wat wilt uitrusten, is daar volop gelegenheid voor op het middenplein, waar u heerlijk zittend kunt genieten van een consumptie, de sfeer en de gezellige drukte van het Ambachtscentrum.

Gedurende het hele jaar is er, tijdens de openingsuren van het Ambachtscentrum, een permanente expositie te bezichtigen van oude gereedschappen die vroeger door handwerkslieden werden gebruikt. Deze gereedschappen komen voort uit de wagenmakerij en timmermanswerkplaats. Voor zover bewaard gebleven is er ook begeleidende documentatie aanwezig. Hierin kan men zien hoe en waarvoor deze gereedschappen werden gebruikt. Bovendien wordt het gebruik en onderhoud van deze gereedschappen gedemonstreerd.

Er bevindt zich in het Ambachtscentrum ook een permanente expositie van op schaal gemaakte modellen, beschikbaar gesteld door dhr. P.van Meel uit Oud-Vossemeer.Er staan zo'n dertig modellen tentoongesteld.


Ga naar de website


 

Berkenhof 's Tropical Zoo & Vlindertuin (Kwadendamme)
Midden in de Zeeuwse polders in de schitterende “Zak van Zuid-Beveland” vindt u Berkenhof 's Tropical Zoo & Vlindertuin;. De familie Antes heet u welkom om te komen kijken naar alles wat wij in de afgelopen jaren met eigen handen hebben opgebouwd met uiteraard als grote trots onze tropische overdekte vlindertuin, die al door velen als één van de mooiste van Europa is geprezen! Een ideaal dagje uit in een van de mooiste dagattracties van Zeeland

Ga naar de website


 

Bevrijdingsmuseum (Nieuwdorp)
Bevrijdingsmuseum Zeeland neemt ons mee terug naar een bijzonder stuk Zeeuwse historie. Tijdens de Tweede Wereldoorlog bonden geallieerde militairen van diverse nationaliteiten in Zeeland de strijd aan met de Duitse bezetter. Aan beide zijden ging dit gepaard met veel doden en gewonden. Ook onder de Zeeuwse bevolking vielen vele slachtoffers.

Het museum biedt een rondgang langs belangrijke gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog. De expositie start in de kelder van het museum met een indrukwekkende film. Vervolgens loopt de museumroute over drie verdiepingen en worden we in stappen meegenomen naar de bevrijding van Zeeland.

Verder besteedt het museum ook aandacht aan Bataljon Zeeland. Dit bestond grotendeels uit oorlogsvrijwilligers die na de bevrijding van Zeeland wilden meevechten voor de bevrijding van Nederland en West-Europa. Na de Tweede Wereldoorlog werd het bataljon uitgezonden naar Nederlands-Indie om rust en orde te brengen.

 
Ga naar de website« advertentie »
Adverteren bij Daisycon

  


   

 

De Stelleplas (Heinkenszand)
Zwembad De Stelleplas in Heinkenszand
is een klein, maar mooi zwembad. Dit zwembad beschikt over een buitenzwembad dat verwarmd is.

Ga naar de website


 

Fruitteeltmuseum (Kapelle)
Het Fruitteeltmuseum biedt haar bezoekers een gevarieerd aanbod aan in haar museum. Zo heeft het museum een eigen museumtuin. Naast het bezichtigen van de collectie kan men in feite ook de fruitteelt en de fruithandel van weleer ervaren. Vanzelfsprekend is er ook gedacht aan groepsarrangementen en activititeiten.

Voor de jonge bezoekers is er veel te zien, maar ook te beleven in het Fruitteeltmuseum. Het Fruitteeltmuseum is sinds 2004 in het Nederlands Museumregister opgenomen en in 2010 herijkt. Met het predicaat en bijbehorende logo “Geregistreerd Museum” verkrijgt het Fruitteeltmuseum een landelijk erkend kwaliteitskeurmerk.


Ga naar de website


 

Historisch Museum De Bevelanden (Goes)
Het Historisch Museum De Bevelanden is een museum waarin de geschiedenis van Noord- en Zuid-Beveland centraal staat. Het museum is gevestigd in een voormalig klooster, dat ook lange tijd als weeshuis dienst heeft gedaan. In het museum zijn permanente  tentoonstellingen over de burgerwacht en schutterij (schuttersgilde), inpolderingen en overstromingen, het weeshuis, merklappen, de stad Goes en Bevelandse klederdracht. Daarnaast zijn er wisselexposities. Het museum beschikt naast eerder genoemde collectie over een café en een winkel, verder is het museum goed bereikbaar en geheel toegankelijk voor mensen in een rolstoel. Het museum is gelegen in het centrum van Goes op 10 minuten loopafstand van het station.

Ga naar de website


 

Klompenmakerij Traas (Heinkenszand)
Ruim 100 jaar maakt en verkoopt Klompenmakerij Traas klompen. Naast een keur aan houten klompen uit voorraad zijn wij ook gespecialiseerd in klompenpantoffels, Hollandse souvenirs, relatiegeschenken & gifts, Zeeuwse streekproducten, etc. Rond 1904 is Klompenmakerij Traas ontstaan. Ruim een eeuw lang maakt Traas klompen. Iedere dag én nog steeds op dezelfde locatie in Heinkenszand, in het karakteristieke Zeeland. 4 generaties lang,  toegewijd aan de “wooden shoes”. Oer Hollands en bekend over de hele wereld. Uiteraard is er in de loop der tijd heel wat veranderd.

Van puur handwerk naar mechanisatie, van venten langs deuren naar  digitale verkoop. Van een gebruiksartikel naar souvenirs en Zeeuwse  producten. Maar ondanks de veranderingen blijven wij onze ambacht  koesteren. Pure ambacht waarmee Holland wereldwijde faam en geschiedenis schrijft. In de winkel in Heinkenszand bent u dan ook van harte welkom. De winkel heeft een omvangrijk klompenassortiment, souvenirs en Zeeuwse producten.
 

Ga naar de website


 

Speelboerderij 't Klokuus ('s-Heer Arendskerke)
Speelboerderij t Klok'Uus omvat een grote speelboerderij, een lasergame en een boerengolf en een familierestaurant. Binnen kun je klimmen, klauteren en glijden in het supergrote speeltoestel met ballenbak. Ook is er een overdekt springkussen en buizen klimrek. Buiten kan je skelteren, fietsen en springen op de springkussens. Er is een Bungeetrampoline en Klimtoren. Ook is er een mega grote water glijbaan. De outdoor lasergame en de boerengolf  zijn leuke, sportieve, originele activiteiten voor kinderen, jongeren en volwassenen

Ga naar de website


 

Sportpunt Zeeland (Goes)
Gelegen in recreatiegebied "De Hollandse Hoeve" in Goes, is Sportpunt Zeeland het sport-en ontspanningscentrum bij uitstek. Met een aanbod van faciliteiten die uniek zijn voor de provincie ZeelandDe accommodatie heeft een totale vloeroppervlakte van 10.000 m² en is 7 dagen per week geopend. Het hart van Sportpunt Zeeland is het grote subtropische zwembad met meer dan duizend vierkante meter zwemplezier.

De twee super glijbanen met spannende lichteffecten zijn een ware attractie. Maar Sportpunt Zeeland is veel meer dan zwemplezier. Op het terrein is ook een unieke camping met 65 staanplaatsen. Vier sporthallen voor diverse zaalsporten en tennis, vier squashbanen, een vergaderzaal en een gezellig sportcafé.

Om Sportpunt Zeeland nog een stuk completer te maken is het sportcomplex uitgebreid met een nieuwe judozaal, twee professionele danszalen, een fitnessruimte met spinninghonk, praktijk voor fysiotherapie, een kinderdagverblijf en een vernieuwde beautysalon.


Ga naar de website


 

Stoomtrein Goes-Borssele (Goes)
Een rit met de stoomtrein van Goes via Kwadendamme naar het pittoreske dorpje Hoedekenskerke brengt u terug naar het verleden: de spoorwegen van de jaren `30. De spoorlijn van de Stoomtrein Goes-Borsele doorkruist het mooie Zeeuwse landschap. Gezeten op de houten banken in de 3e klasse of op het pluche van de 1e en de 2e klasse geniet u van een ontspannen treinreis in een nostalgische sfeer 

Ga naar de website

 

Snel naar:
- Attracties & Musea
-
Evenementen
-
Restaurants & Uitgaan

-
Vakantiewoningen

Aanbieders:
-
AanZee.com
-
Hotels.nl
-
Interhome Vakanties
-
Roompot vakanties 
« advertentie »


 


     

Populaire plaatsen
- Burgh-Haamstede
-
Cadzand
-
Dishoek
-
Domburg
-
Oostkapelle
-
Kamperland
- Middelburg
- Renesse
-
Sluis
-
Vlissingen
-
Zoutelande


     
Handige links
- Deltagids
-
Google Maps
-
Provincie Zeeland
-
Kustbrochure
-
Reisinformatie
-
VVV Zeeland
-
Westerscheldetunnel

- Zeeuwseregio.nl

 

« advertentie »

 

 

 

   « advertentie »
  

 

 

 

 

     

  
Strandhuisjezeeland.nl
is hét toeristische portal voor de provincie Zeeland. Op deze website vindt u naast toeristische informatie ook de
leukste attracties, uitgaanstips en natuurlijk hotels, campings, vakantiehuisjes, strandhuisjes en andere accomodaties aan de Zeeuwse kust.


  
© 2009 - 2012 Copyright
Provicom Multimediadiensten   
|   Over deze website