- Buienradar

-
Per activiteit

-
UV-index
-
Weersverwachting

 

  

 
-
Overzicht A-Z
-
Noord Beveland
-
Schouwen-Duiveland
-
Tholen
-
Walcheren
-
Zeeuws-Vlaanderen
-
Zuid-Beveland

 

  

  
-
Attracties & Musea
-
Evenementen
-
Natuur
-
Restaurants & Uitgaan
-
Sportief
-
Welness & Beauty
-
Winkelen

 

  

  
-
Autovakantie
-
Boeken over Zeeland
-
Fiets- en scootervakantie
-
Outdoor- & Kampeerspullen
-
Sport- en spelmateriaal
-
Reisverzekeringen
-
Veilig op pad

 

  

  
-
Campings
-
Groepsverblijven
-
Hotels
-
Strandhuisjes
-
Vakantiewoningen
-
Vakantieparken

      
   

 

 

 

 

Uitgaan en recreatie » Attracties & Musea » Zeeuws-Vlaanderen

In Zeeland is van alles te doen. Ook in de regio Zeeuws-Vlaanderen zijn allerlei leuke attracties en musea die u kunt bezoeken voor een leuk dagje uit. Hieronder vindt u een overzicht van alle attracties en musea in de regio Zeeuws-Vlaanderen.

    
Maak uw keuze:

 

Het melkhuis (Terhole)
Op reis langs de koeien is een ware ontdekkingsreis! De rondleiding langs de koeien en over de boerderij prikkelt alle zintuigen. Geef je ogen, oren, mond en neus dus maar goed de kost! Aan het eind van de ontdekkingstocht hebben de deelnemers ongemerkt veel geleerd over het melkveebedrijf.

De rondleidingen zijn voornamelijk gericht op kinderen van basisscholen en/of kinderdagverblijven. Natuurlijk zijn ook andere groepen van harte welkom. De  "bezoekersruimte" biedt het beste uitzicht op de  koeien en de verschillende ruimtes van onze stal. Je waant je tussen de koeien, je staat alleen een stukje hoger


Ga naar de website


 

Het Vlaemsche Erfgoed (Groede)
Het Vlaemsche Erfgoed omvat historische winkeltjes en werkplaatsjes. Je kunt er bovendien geinspireerd worden door verrassende kunstwerken, een terrasje pikken in historisch kader, even bijkomen in de gelagkamer, overnachten in een pittoresque herberg en een avondje uit in Huistheater "De twee Duiven" en bovenal lekker eten en drinken in Restaurant "De twee Duiven".

Ga naar de website


 

Game Kingdom (Sluis)
In het family funtasy parc ToverSluis biedt het ultramoderne Game Kingdom speelplezier op een breed assortiment speelautomaten. Van de alom bekende flipperkasten en videogames  tot de nieuwste dancemachines en simulatoren.

Kermisspelletjes, zoals: ballen rollen en gooien, munten schuiven, pluche beesten en horloges grijpen, het kan allemaal in Game Kingdom. Alle gewonnen waardepunten zijn inwisselbaar bij de prijzenbalie voor leuke prijsjes voor jong en oud.

Alle bezoekers vanaf 18 jaar mogen in Game Kingdom naar hartelust een gokje wagen. We bieden (ont)spanning op diverse fruitautomaten waarbij de speler kans maakt op de jackpot. (ont)spanning biedt Game Kingdom ook op de 8 speler roulette, 12 speler paardenracebaan, euromuntschuiver en Street Casino. 

Ga naar de website


 

Museum Het Bolwerk (IJzendijke)
Al eeuwenlang bouwen mensen vestigingen om zich tegen aanvallers te verdedigen. Maar de manier waarop ze dat doen, verandert voortdurend. Er worden nieuwe wapens uitgevonden en de militaire tactiek evolueert. Ook het landschap speelt een belangrijke rol bij de vestingbouw.
 
In Zeeuws-vlaanderen zijn honderden forten, dijken en linies gebouwd tijdens de Tachtigjarige Oorlog met Spanje, tussen 1568 en 1648. Een groot aantal daarvan zijn nog in het landschap te zien. De indrukwekkende militaire bouwactiviteiten in die periode bepaalde ook mee het uitzicht van het landschap. Daarom vormen deze Staats-Spaanse linies de kern van het museumverhaal van Het Bolwerk, dat in de oude oorlogszone ligt.
 
Het Bolwerk situeert de Staats-Spaanse Linies in het grote verhaal van de vestingbouw in Zeeuws-vlaanderen. Dat verhaal begint bij de Romeinen in Aardenburg en eindigt bij de bunkers van de Tweede Wereldoorlog rond de Scheldemonding. Het Bolwerk laat de grote scharniermomenten zien in de evolutie van de Europese militaire architectuur en de specifieke toepassingen erven in Zeeuws-vlaanderen


Ga naar de website« advertentie »
Adverteren bij Daisycon

   

Raceland Action (Breskens)
Een hectare ontspanning, vermaak en sportieve uitdaging voor jong en oud. De wereld van karts en motoren... Dat is de attractie van Raceland-Action te Breskens waar je je voelt als een coureur in de Formule 1. Met nu ook een heuse buiten-speeltuin en een binnen-kinderhoek.

Ga naar de website


 

Reynaertland (Hulst)
Pret voor iedereen! Een te gekke binnenspeeltuin voor de kinderen en een heerlijke zwembadaccommodatie voor jong en oud. Alles voorzien van een bijzondere Reynaertsfeer, in een mooi groene omgeving tussen nostalgische middeleeuwse huisjes.

Reynaertland biedt u een binnenzwembad dat  nagenoeg het hele jaar door geopend is, een stijlvol buitenzwembad, een heerlijke ligweide met tal van speelvoorzieningen en een overdekte binnenspeeltuin met daarin een uitdagende klim en klautervoorziening


Ga naar de website


 

Schooltijd (Terneuzen)
Een paar enthousiastelingen in Terneuzen meenden er goed aan te doen, een museumpje op te zetten met allerlei oude schoolmaterialen en bijbehorende artikelen. Door aanschaf en via giften is het museum uitgegroeid tot een volwaardig museum. De collectie biedt een groot scala aan voorwerpen welke direct of indirect met school en opvoeding door de tijd te maken hebben. Het museum werd officieel op 9 juli 1997 geopend. In 2012 is het museum verhuisd naar een nieuwe locatie en is tevens de tentoonstellingsruimte in een frisse nieuwe jas gestoken waardoor de collectie nog beter tot z’n recht komt.

Ga naar de website


 

Snowbase (Terneuzen)
Een strak geprepareerde piste, een gezellig restaurant met bar, stoere evenementen, lessen en arrangementen. Snowbase is één en al actie, avontuur en samenzijn. Ontdek de talloze mogelijkheden van de indoor skihal van Zeeland. Wintersport is inspanning en ontspanning, en dat weet Snowbase prima voor jou te combineren. Ervaar de actie en de sfeer van wintersport bij Snowbase. Ervaar de Zeeuwse bergen. Snowbase opende de deuren in 2008 en is inmiddels niet meer weg te denken uit het attractieaanbod én de omgeving van Terneuzen. Jaarlijks bezoeken tienduizenden Zeeuwen, Vlamingen en toeristen Snowbase. 

Ga naar de website


 

Speelboerderij Pierewiet (Nieuwvliet)
Tja, dat heb je in Nederland... soms valt er wel eens een bui. Geen nood! Bij Pierewiet speel je gewoon verder in de binnenspeeltuin. Want in de oude boerenschuur is een megaklim-& klautertoren gebouwd. En daar passen met gemak 60 kinderen in! Heb je de weg naar de nok gevonden dan kun je zwaaien naar papa of mama beneden.

Bij Pierewiet kun je al je energie kwijt. Op de skelterbaan bijvoorbeeld. Maar ook op de trampoline, de kabelbaan, het luchtkussen, de vuurtoren en natuurlijk op de verschillende speeltoestellen kun je je uitleven. Maar misschien vind je het wel veel spannender om gewoon verstoppertje te spelen in de oude perenboomgaard. Want dat kan ook leuk zijn. Aan jou de keus!

Ga naar de website


 

Sportpark Scheldeveste (Breskens)
In de veelzijdige en karakteristieke vissersplaats Breskens ligt Vakantiepark Zeebad, op loopafstand van het strand. Op het park bevindt zich Sportpark Scheldeveste. Een niet te groot, gezellig zwembad. Het zwembad is gratis toegankelijk voor gasten van Roompot Vakanties. Het zwembad beschikt over een overdekt bad, een kinderbad met bruisbank en glijbaan, een peuterbad met speeltoestellen, een glijbaan, een snelstroom, massagestralen, een grote sporthal met 3 tennisbanen en tal van andere mogelijkheden (tegen betaling & reservering ter plaatse).

Ga naar de website


 

Streekmuseum Het Land van Axel (Axel)
Het museum 'Het Land van Axel' gaat uit van de Stichting 'Het Land van Axel'. Dit is een stichting zonder winstoogmerk, die tot doel heeft het collectioneren, beheren, in stand houden en presenteren van de collectie van het museum 'Het Land van Axel'. De stichting is eigenaar van de collectie

Ga naar de website


 

Struisvogelboerderij Monnikenwerve (Sluis)
De struisvogelboerderij bestaat nu vijftien jaar. In die periode is er op de boerderij veel veranderd.Aanvankelijk, in 1997, waren er alleen struisvogels, van een  bezoekerscentrum was toen nog geen sprake. Er moest ook nog veel geleerd worden. In Nederland en België was er nog lang niet alle kennis over deze intrigerende dieren.

Omdat er erg veel vraag kwam van scholen en omwonenden om de struisvogels te mogen bekijken opende struisvogelboerderij Monnikenwerve in 1998 haar deuren voor groepen, scholen en toeristen. Het bleek een schot in de roos te zijn, immers, struisvogels zie je niet iedere dag. Struisvogels in alle soorten en maten. Van kuikens tot en met de grote broedvogels, van de broedmachine en de eieren tot het leer en het vlees, alles is te zien en verkrijgbaar.

Toeristen krijgen een rondleiding en kunnen daarna wat drinken in de tearoom terwijl men uitkijkt over de ruime wei van de broedvogels. In het winkeltje vindt men documentatie en men kan er leer gemaakt van struisvogelhuid kopen


Ga naar de website


 

Subtropisch zwempardadijs Scheldorado (Terneuzen)
Spanning, relaxen en genieten voor het hele gezin, jong en oud! Terwijl de kleinsten in de Babyjungle vertoeven, gaan de wat grotere kinderen door de glijbaan en pappa en mamma genieten van de golven in het golfslagbad of liggen in het recreatiebad. Maar ook opa en oma kunnen heerlijk relaxen in het bubbelbad of kruidenbad. Voor ieder wat wils! Dat maakt het uitje tot een echt feest!

Onder één dak treft u het vernieuwde zwemparadijs met vele verschillende waterattracties aan zoals een golfslagbad, recreatiebad, een verwarmd buitenbad, een babybad in jungle stijl, superglijbanen, een aquajungle, een piratenschip, bubbelbaden met jetstreams, kruidenbaden, Turkse stoombaden en zonnebanken. Sfeervolle ledverlichting in allerlei kleuren, sanitaire ruimtes en dit alles in verfrissende kleuren. Kortom eigenlijk véél te véél om op te noemen.

Binnen het gebouw is ook een zonnestudio en ondermeer een restaurant gevestigd. Ook is er op de 1e verdieping een professioneel fitnesscentrum gevestigd en ook maakt een fysiotherapeut deel uit van het complex.


Ga naar de website


 

ToverSluis (Sluis)
Toversluis is hét overdekt recreatiecentrum van West-Zeeuws-Vlaanderen waarin verschillende attracties vermaak en ontspanning bieden. Bestemd voor kinderen, ouderen, groepen, families, ‘stappers’ en bowlers, maar ook het bedrijfsleven. U kunt er bijvoorbeeld bowlen, (groeps)dineren, gamen, borrelen, wokken, brunchen, vergaderen, steengrillen, lasergamen of een gokje wagen. En dat bij elk weertype! 

Ga naar de website


 

Visserijmuseum (Breskens)
Het Visserijmuseum Breskens is gevestigd op de bovenverdieping van de vismijn en heeft verschillende afdelingen. Het wordt gerund door zo'n 40 enthousiaste vrijwilligers en heeft een hoog educatief gehalte.

In de filmzaal van het museum draait doorlopend de film “Halen” over het zware en niet ongevaarlijke leven aan boord van de moderne kotters tijdens de zeevisserij. Bij nacht en ontij varen de vissers uit om vis te vangen, maar ze halen niet alleen vis op. In de netten vinden zij soms ook restanten van ooit vergane schepen, fossiele beenderen , schelpen en haaientanden; dankzij deze vissers heeft het Visserijmuseum hiervan in de loop der jaren een prachtige collectie kunnen opbouwen en dit wordt tentoongesteld in het museum; (zie pagina prehistorie). In de filmzaal kunt u op aanvraag ook een demonstratie bijwonen van het "mijnen" met de oude mijnklok, die ooit in de vismijn heeft gestaan. Wie wil kan via die mijnklok bieden op lokale streekproducten.

In de naastgelegen zaal voor de wisseltentoonstellingen is een prachtige collectie van modellen van de bruine vloot te zien afkomstig van Scheldehavens uit het verleden zoals Boekhoute, Grauw, Philippine, Hontenisse en de Clinge. In 2011 krijgt "Breskens 500 jaar" hier ook nog de aandacht. In de "Tijs Verschoor"-zaal is een grote verzameling opgezette vogels te zien (ca. 850 ); een voor Nederland unieke verzameling schelpen en koralen maakt het overzicht van de natuur in deze zaal compleet.

De "Scheldezaal" wordt gedomineerd door een maquette van de rivier de Westerschelde; hier ziet u, hoe in deze snelstromende, zeer druk bevaren zeearm met zijn vele zandbanken ook nog zeer waardevolle en unieke natuurgebieden voorkomen en intact worden gehouden. Er zijn ook enkele modellen opgesteld van de veerponten, die ooit de verbinding met Vlissingen en daarmee de rest van Nederland verzorgden. In Breskens beginnen ook de mooie zandstranden, die in westelijke richting onafgebroken doorlopen tot voorbij Cadzand; jaarlijks bezorgen zij aan tienduizenden vakantiegangers veel vakantieplezier.

Het zoutwater-zeeaquarium van het Visserijmuseum telt 11 bakken, die een beeld geven van het onder-waterleven in de Westerschelde, de Noordzee en de haven van Breskens zelf. Zie deze Aquarium Video. Onder begeleiding van aquariumman Willy kunnen de vissen in de voelbak door de kinderen zelfs geaaid worden.


Ga naar de website

 

Snel naar:
- Attracties & Musea
-
Evenementen
-
Restaurants & Uitgaan

-
Vakantiewoningen

Aanbieders:
-
AanZee.com
-
Hotels.nl
-
Interhome Vakanties
-
Roompot vakanties 
« advertentie »


 


     

Populaire plaatsen
- Burgh-Haamstede
-
Cadzand
-
Dishoek
-
Domburg
-
Oostkapelle
-
Kamperland
- Middelburg
- Renesse
-
Sluis
-
Vlissingen
-
Zoutelande


     
Handige links
- Deltagids
-
Google Maps
-
Provincie Zeeland
-
Kustbrochure
-
Reisinformatie
-
VVV Zeeland
-
Westerscheldetunnel

- Zeeuwseregio.nl

 

« advertentie »

 

 

 

   « advertentie »
  

 

 

 

 

     

  
Strandhuisjezeeland.nl
is hét toeristische portal voor de provincie Zeeland. Op deze website vindt u naast toeristische informatie ook de
leukste attracties, uitgaanstips en natuurlijk hotels, campings, vakantiehuisjes, strandhuisjes en andere accomodaties aan de Zeeuwse kust.


  
© 2009 - 2012 Copyright
Provicom Multimediadiensten   
|   Over deze website