- Buienradar

-
Per activiteit

-
UV-index
-
Weersverwachting

 

  

 
-
Overzicht A-Z
-
Noord Beveland
-
Schouwen-Duiveland
-
Tholen
-
Walcheren
-
Zeeuws-Vlaanderen
-
Zuid-Beveland

 

  

  
-
Attracties & Musea
-
Evenementen
-
Natuur
-
Restaurants & Uitgaan
-
Sportief
-
Welness & Beauty
-
Winkelen

 

  

  
-
Autovakantie
-
Boeken over Zeeland
-
Fiets- en scootervakantie
-
Outdoor- & Kampeerspullen
-
Sport- en spelmateriaal
-
Reisverzekeringen
-
Veilig op pad

 

  

  
-
Campings
-
Groepsverblijven
-
Hotels
-
Strandhuisjes
-
Vakantiewoningen
-
Vakantieparken

      
   

 

 

 

 

Uitgaan en recreatie » Attracties & Musea » Walcheren

In Zeeland is van alles te doen. Ook in de regio Walcheren zijn allerlei leuke attracties en musea die u kunt bezoeken voor een leuk dagje uit. Hieronder vindt u een overzicht van alle attracties en musea in de regio Walcheren.

    
Maak uw keuze:

 

Bunkermuseum (Zoutelande)
Het museum is jaarlijks in de periode mei tot november iedere woensdag en zondag geopend. In een kleine stand kunt u boeken kopen over de Atlantikwall, de vesting Vlissingen en de bevrijding van Walcheren.

Ga naar de website


 

De Jonge Johannes (Serooskerke Walcheren)
Uitspanning Molen de Jonge Johannes in Serooskerke (Walcheren) omvat een maïsdoolhof, een skelterbaan, een kinderboerderij, een speeltuin, een kinderspeelhoek, de molen en de molenwinkel. In het doolhof vind je 2 springkussens. Op je entreebewijs voor het doolhof staan vragen die je onderweg moet beantwoorden, doe je dit goed dan loop je de juiste route en anders doe je er iets langer over. Het maïsdoolhof is geopend vanaf medio juni/juli tot medio oktober, een en ander is afhankelijk van het weer.

Op de skelterbaan kan jong en oud zich uitleven. Er zijn skelters voor groot en klein. Op de kinderboerderij lopen kippen en geiten, je kunt ze hier van dichtbij bekijken en aaien. Op de tractor in de wei mag je spelen en jezelf even boer voelen.

De uitgebreide speeltuin, die ook nog eens gratis toegankelijk is, staat garant voor uren speelplezier. Voor de kleinere kinderen staan er een speelhuisje, zandtafels, wip, schommel, glijbaan, springkussen enz. Voor de grotere kinderen een avonturenparcours, groot klim/klauter en glij element, kabelbaan, zandspeelplaats en springkussen.


Onder de molen in de molenbelt vindt u een winkeltje waar u Zeeuwsche streekprodukten kunt kopen, zoals meel van de molen, diverse lekkernijen en souvenirs. De molen is tijdens openingstijden vrij te bezichtigen, let daar bij voor de veiligheid wel op de aanwijzingen die op de bordjes vermeld staan.

Ga naar de website« advertentie »
Adverteren bij Daisycon

   

De Lange Jan (Middelburg)
U kunt hem niet missen, midden in het schitterende historische centrum van Middelburg. Hier verrijst de imposante Abdijtoren de Lange Jan trots boven de vele monumenten die Middelburg rijk is. De beklimming mag u eveneens niet missen.

Het is even klimmen, 207 treden om precies te zijn, maar het uitzicht is deze inspanning dubbel en dwars waard. De toren van de Lange Jan is 90,5 meter lang (behoort in de top 10 van hoogste torens in Nederland). Op heldere dagen kunt u vanaf de Lange Jan zelfs de omringende Zeeuwse eilanden zien
.

Ga naar de website


 

De Parel (Domburg)
De Parel is hèt vrijetijdscentrum in Domburg. Naast het luxueuze Kuur- en Beautycentrum en het stijlvolle saunalandschap treft u er ook een uitgebreid zwemparadijs aan met o.a. binnen-/buitenbad, peuterbad, 79 meter lange glijbaan, Pelikaanduik, snelstromende rivier, borrelbanken, bikinibar en een Speel- en Zonneweide. Daarnaast biedt De Parel u bowling- en squashbanen, een fitnessruimte, een theater met theatercafé, een sportcafé en restaurant De Parelvisser.

Ga naar de website


 

Fort Rammekens (Ritthem)
Op 8 kilometer afstand van Vlissingen vindt u fort Rammekens, temidden van bos, kreek, weide, schor en een oorverdovende stilte. Fort Rammekens is het oudste zeefort van West-Europa (1547). Ooit speelde het fort een grote rol in de rijke Zeeuwse maritieme geschiedenis.

Het nu gedeeltelijk vervallen fort heeft nog steeds de imposante uitstraling van toen. Het is bijzonder ronddwalen over de wallen van fort Rammekens, met het unieke uitzicht over de Westerschelde. Bezoek ook eens de donkere kazematten, waar eens manschappen woonden en gewonden werden verzorgd.

Fort Rammekens vormt het hart van een uniek natuurgebied aan de oevers van de Westerschelde waar u heerlijk kunt wandelen. Ook kinderen vinden het fort reuzespannend en gaan graag op ontdekkingstocht. Er is een leuke speurtocht beschikbaar. Fort Rammekens is een samenwerkingsproject van Staatsbosbeheer, het Zeeuws maritiem muZEEum in Vlissingen en Orionis, dat openstelling verzorgt
.

Ga naar de website


 

Het Polderhuis (Westkapelle)
Onderaan de stoere zeedijk in Westkapelle vindt u het Polderhuis. Een museum waar u wordt meegenomen in de roerige geschiedenis van Westkapelle en Walcheren. Het museum is rolstoelvriendelijk, er bevindt zich in het museum een lift, invalidentoilet, twee leenrolstoelen en naast het museum is er een invalidenparkeerplaats. Het Polderhuis is ook oplaadpunt voor mensen met een elektrische fiets of scootmobiel.

In het Polderhuis wordt in een vaste presentatie de geschiedenis van het dijkdorp en haar bewoners getoond. Grote foto’s, bijzondere objecten, meeslepende verhalen en interactieve media vertellen de historie van dit bijzondere dorp tussen dijk en toren.

U leert Westkapelle en de omgeving kennen en maakt kennis met het ontstaan van het dijkdorp, met de oude gewoonten en gebruiken van de Westkappelse gemeenschap, het belang van de dijk en het dijkwerk. Uiteraard is er ook aandacht voor één van de meest aangrijpende periodes in de geschiedenis van het dijkdorp: de Tweede Wereldoorlog met de bombardementen op dijken in Walcheren in 1944, de inundatie die er op volgde, het dichten van de dijk en de wederopbouw van het dijkdorp.


Ga naar de website


 

Historisch Museum (Arnemuiden)
In het Historisch Museum van Arnemuiden kunt u overblijfselen en verhalen van de geschiedenis van de Zeeuwse vissersplaats Arnemuiden vinden. De hoofdonderwerpen van het museum zijn visserij en de Arnemuidse klederdracht/streekdracht. Ook kunt u het Uusje van Eine bezoeken, een compleet ingericht huisje uit de jaren 30. Natuurlijk zijn er ook veel andere dingen te bezichtigen.

Het historisch museum van Arnemuiden heeft als doel om de plaatselijke geschiedenis vast te leggen, ten toon te stellen en de verhalen te vertellen uit vroegere tijden. Het museum is begonnen als authentieke woning uit de 19e eeuw aan de spoorstraat. Een aantal jaren geleden is de collectie verplaatst, in tweeën gedeeld en aangevuld met gemeentelijke oudheden. Nu bevindt het museum zich in het voormalig stadhuis van Arnemuiden en een woning daar tegenover


Ga naar de website


 

Kaasboerderij Pitteperk (Koudekerke)
Pitteperk is een kaasboerderij, minicamping en zorgboerderij net onder Middelburg. Pitteperk omvat 80 hectare grond, waarvan de helft voor akkerbouw- gewassen is bestemd en de andere helft voor de voedselvoorziening van de 80 melkkoeien. Van de melk wordt kaas, yoghurt en karnemelk geproduceerd en verkocht in de eigen winkel. Tegenover Pitteperk ligt het Landgoed Ter Hooge met een kasteel in een park- en bosgebied. Pitteperk speelt een belangrijke rol in het onderhoud en de exploitatie van dit gebied. Het beheer van een theehuis gaat hierbij horen.

Pitteperk heeft ongeveer 80 melkkoeien. De melk van onze koeien wordt op ambachtelijke wijze tot Goudseboerenkaas en kruidenkaas verwerkt. Deze kaas wordt verkocht in de winkel op ons bedrijf. Naast kaas maken wij ook yoghurt en karnemelk. Dit alles, en nog tal van andere streekprodukten zoals jam, wijn, bier, koekjes, vruchtensappen en bakprodukten, zijn te koop in onze winkel.

Ga naar de website


 

Maritiem MuZEEum (Vlissingen)
Het muZEEum is gevestigd in een gebouwencomplex met panden uit de 16e, 17e, 18e en 21ste eeuw. Deze panden zijn door moderne architectuur op bijzondere wijze met elkaar verbonden. Het muZEEum mocht al diverse nominaties ontvangen waaronder de Bouwfonds Award en de Schreudersprijs.

In het muZEEum bevinden zich diverse tentoonstellingsruimtes. De 'Scheldezaal' bevindt zich in het nieuwbouwgedeelte en biedt een prachtig uitzicht op de jachthaven en de Westerschelde.

In het 'Onderdoor' ervaart de bezoeker de monumentale gewelvenkelders. De 'Pakhuizen' is de grootste tentoonstellingsruimte. Dit zijn de oorspronkelijke pakhuizen van het Lampsinshuis en hebben een negentiende-eeuwse voorgevel. Binnen liggen de originele straatsteentjes nog op de vloer. Ook de oude scheepsmasten die destijds werden hergebruikt als vloerbalken zijn nog altijd zichtbaar.


Ga naar de website


 

Mini Mundi / Miniatuur Walcheren (Middelburg)
Ontdek Miniatuur Walcheren! Het nieuw aangelegde miniatuurpark met verlaagde wandelpaden heeft de exacte contouren van Walcheren. De maquettes, schaal 1 op 20, laten veel monumentale gebouwen van Walcheren zien. Van het Stadhuis en de Lange Jan van Middelburg, tot de boulevard van Vlissingen.

Met de hele familie in de achtbaan, schommelschuit of de 10 meter hoge ballontoren. Daarnaast kunt u samen buiten nog genieten van de authentieke carrousel en natuurlijk een ronde maken met de Mini Mundi Express.

In het mega paviljoen staan verschillende speelstructuren met een uitdagende klimtoren, botsauto's en een ware klimvulkaan. Aan de kleinsten is ook gedacht: het springkussen met softplay en natuurlijk de reuze blokkenhoek. Jong en oud spelen veilig, terwijl u op korte afstand toezicht kunt houden onder het genot van een kop koffie of thee
.

Ga naar de website


 

Reptielenzoo Iguana (Vlissingen)
Reptielenzoo Iguana vind u in het Centrum van Vlissingen. Iguana is een opvangcentrum voor reptielen, amfibieën en geleedpotigen. Door overheid en particulieren worden dieren aangebracht die in beslag zijn genomen of om welke reden dan ook niet meer gewenst zijn. Een deel van de aangebrachte dieren ziet u in onze tentoonstelling. Het zijn dieren die niet meer terug in de natuur kunnen, bijvoorbeeld omdat hun biotoop verwoest is of omdat ze gehandicapt zijn en een oog of een poot missen.

Ga naar de website


 

Rondvaart Middelburg (Middelburg)
U vaart in open boten (54 pers.) door de oude grachten van Middelburg met aan beide zijden oude gebouwen en pakhuizen die stammen uit een rijk (VOC) verleden en onder soms zeer lage bruggen en door de in 1994 gerestaureerde sluis. Door de deskundige uitleg tijdens deze gezellige tocht maakt u kennis met de rijke cultuurhistorie van Middelburg vanuit een ander perspectief.

Middelburg is een stad van meer dan 1000 jaren oud met een rijke geschiedenis en ruim 1100 (rijks-)monumenten. Middelburg is de 5e monumentenstad van Nederland en dat zal u niet verbazen als u een dagje Middelburg gaat verkennen. Prachtige oude straatjes, steegjes en poortjes met verrassende doorkijkjes, oude statige heren- en pakhuizen (vaak gebouwd langs de mooie Kaaien) die stammen uit de rijke VOC tijd. Middelburg was immers in de 17e eeuw de 2e handelsstad van Nederland. Bekend is het 15e eeuwse stadhuis van Middelburg: zeker een van de mooiere in Nederland!

Bezoekt U ook de Abdij reeds gesticht in 1150, de Oostkerk, de Kloveniersdoelen, de Kuiperspoort, kortom te veel moois om op te noemen; Komt u maar kijken! Middelburg heeft veel te bieden: Leuke attracties, een goed winkelbestand en natuurlijk de vele terrasjes waar u kunt genieten van een drankje
.

Ga naar de website


 

Speelcircus Bambini (Middelburg)
Van snoezelhoek tot spectaculaire freefallglijbaan, in Speelcircus Bambini wordt het allemaal werkelijkheid. Kinderen kunnen zich helemaal uitleven in deze geheel gethematiseerde indoorspeeltuin. Je waant je er echt in de wereld van het circus!

Wat Speelcircus Bambini zo uniek maakt, is dat de kleine en grote kinderen in gescheiden speelpistes kunnen spelen. De kleintjes kunnen zich uitleven met reuzen-lego, hobbeldieren, spelletjes spelen op de touchscreens en niet te vergeten klauteren in de speelstructuur met ballenbak en glijbaan.

Voor de grotere kinderen is er een zeven meter hoog klim- en klauterparcours in de grote piste aangelegd, met vijf verschillende glijbanen, een luchtkussen en de mega-ballenbak met ballenkanon. Daarnaast zijn er trampolines, een rodelbaan en het fietsparcours. En wanneer de kinderen even genoeg hebben van het spelen, kunnen zij rustig neerploffen in de 'Bios Bini'. Hier worden de leukste kinderfilms getoond.

Aan de ouders/begeleiders is ook gedacht. Er zijn ruim 450 zitplaatsen met uitzicht op de spelende kinderen en je kunt er gratis parkeren voor de deur
.

Ga naar de website


 

Subtropische tuin Fort den Haak (Vrouwenpolder)
Dit subtropische park is gelegen in Vrouwenpolder, Zeeland. Vanaf de N57 is de tuin al goed zichtbaar. Maar de ware charme wordt pas merkbaar wanneer u rondwandelt in deze oase.

2,5 hectare tuinplezier met onder andere een 11 meter hoge berg en een 6 meter hoge waterval met kleine waterpartijen. Verder een palmenboulevard, waar u diverse soorten palmen vanuit de wereld kunt vinden, een oranjerie met terras waar u kunt genieten van een kop koffie/thee en het uitzicht op de tuin. In de voliëre aan de oranjerie vindt u halsbandparkieten, die zich regelmatig even laten horen. Naast de oranjerie ligt een wijnheuvel, waarvan in de toekomst eigen wijn zal worden gebotteld.

Dit is slechts een samenvatting van alle elementen die u in de tuin kan vinden. Pas wanneer u er zelf rondloopt, zult u bemerken dat deze subtropische tuin een genot is voor al uw zintuigen
. De bomen en planten in het park Fort den Haak zijn stuk voor stuk authentiek. U komt diverse palmsoorten, cipressen, vijgen, mimosa’s, granaatappels, banaan en citrusbomen, witte en zwarte moerbeibomen, steeneiken, judasbomen, olijfbomen, cactussen en vele vetplantsoorten tegen.

Deze planten beginnen door ‘emigratie’ een heel ander leven in Fort den Haak in Vrouwenpolder. Dit is mogelijk omdat het klimaat in dit deel van Zeeland milder is dan elders in Nederland. Het is o.a. vergelijkbaar met het klimaat van Zuid-west Engeland. De invloed van de Noordzee, de Oosterschelde en het Veerse Meer speelt hierbij een belangrijke rol.

De planten krijgen hier met geheel nieuwe omstandigheden te maken, met wisselende temperaturen en een geheel andere lichtintensiteit. Daarom hebben bomen en planten ook veel tijd nodig om te acclimatiseren. Daar is veel specialisme, zorg en geduld voor nodig. Wij streven er naar om in deze tuin een biologisch evenwicht te scheppen, wat samen gaat met het naastgelegen Natuurgebied Fort den Haak.

Hier vindt men nog resten uit de tijd van Napoleon. Mede dankzij het natuurgebied grenzend aan de tuin kunnen wij met trots vermelden dat er verscheidene vogels in de tuin voor komen, waaronder een koppel ijsvogels en diverse soorten vlinders.


Ga naar de website


 

Terra Maris (Oostkapelle)
Terra Maris, letterlijk land van de zee, is hét museum voor natuur en landschap van Zeeland. Het museum is gevestigd in de voormalige orangerie van kasteel Westhove, dat gelegen is in het prachtige natuurgebied De Manteling van Walcheren, tussen Oostkapelle en Domburg.

Een afwisselende, levendige tentoonstelling neemt u mee door de geschiedenis van het Zeeuwse landschap en laat u de rijk gevarieerde Zeeuwse natuur zien. Maak kennis met de dynamische natuur van de Delta, de vele inpolderingen en de meer dan honderd dorpen die in de loop van de eeuwen door het water van de kaart werden geveegd. En… laat u verrassen door het landschap van nu.


Terra Maris heeft niet alleen een binnenexpositie; bij het museum hoort ook een landschapstuin van 2,5 hectare. Zo is er een stukje duinlandschap te zien en een kreekrestant. Maar ook een insectenmuur en een segment van een zeewerende dijk. En zo is er nog veel meer te ontdekken. Voor de plantenliefhebber is er veel te genieten, want op elke van die plekken groeien de karakteristieke planten die horen bij de verschillende landschapstypen.

Kinderen kunnen vanaf een loopbrug naar hartelust vissen met schepnetjes in een vijver vol leven. Leuk om zoveel mogelijk verschillende beestjes te vangen. Beklim ook de vliedberg met het Mottekasteel (middeleeuwse verdedigingstoren) en geniet van het prachtige uitzicht!


Ga naar de website


 

Vrijburgbad (Vlissingen)
Het Vrijburgbad bevindt zich tussen de twee steden Middelburg en Vlissingen, pal ten noorden van bedrijventerrein Vrijburg. Met een recreatiebad, instructiebad, verenigingsbad, wedstrijdbad, fitnessvoorzieningen en een Brasserie biedt het complex volop mogelijkheden aan zowel recreatieve als sportieve gebruikers van alle leeftijden.

In het recreatiebad met een watertemperatuur van 30 ºC kan behalve “gespetterd” ook rustig gezwommen worden. Tevens zijn er onder meer een bubbelbad, een waterfontein, een wildwaterkreek met waterjets, een whirlpool, een flinke glijbaan en een knuffelmuur. Bij het recreatiebad hoort ook een kleuter- en peuterbad voorzien van waterspeeltuin. Het zitterras ligt pal aan deze baden, zodat er goed toezicht gehouden kan worden.

Dit bad van 20 x 10 meter is zeer flexibel vanwege de beweegbare bodem. Door die bodem kan in diepte gevarieerd worden van 0 tot 1,8 meter. Zo ontstaat een scala aan mogelijkheden: serieuze training, zwemles voor alle leeftijdsgroepen en door de watertemperatuur van 33 ºC, alle mogelijke vormen van therapiezwemmen.

Behalve een beweegbare bodem aan de ondiepe zijde van het bad, heeft het verenigingsbad ook een zeer diep gedeelte. Dat biedt volop mogelijkheden voor bijvoorbeeld synchroonzwemmen, het beoefenen van duiksport en schoonspringen van de één- en driemeterplank. De watertemperatuur bedraagt 27,5 ºC.

Het grootste bad met een watertemperatuur van 26 ºC in het complex is het wedstrijdbad. De riante afmetingen maken het wedstrijdzwemmen op topsportniveau mogelijk. Het bad is twee meter diep en telt acht banen. Door de grootte is dit bad ook prima geschikt voor schoolzwemmen. Het wedstrijdbad beschikt over een vaste tribune met honderdzestig zitplaatsen.

Een volledig uitgeruste fitnessruimte, voorzien van Techno Gym fitnessaparatuur, maakt ook deel uit van het nieuwe complex. Twee complete zonnestudio’s completeren het geheel.

Deze biedt plaats aan 95 gasten en ligt direct aan de entreehal. Op die manier is het toegankelijk voor zwempubliek én bezoekers. Uiteraard is er zicht op het recreatiebad. Het terras van het recreatiebad wordt ook vanuit de Brasserie bediend.
.

Ga naar de website

 

Snel naar:
- Attracties & Musea
-
Evenementen
-
Restaurants & Uitgaan

-
Vakantiewoningen

Aanbieders:
-
AanZee.com
-
Hotels.nl
-
Interhome Vakanties
-
Roompot vakanties 
« advertentie »


 


     

Populaire plaatsen
- Burgh-Haamstede
-
Cadzand
-
Dishoek
-
Domburg
-
Oostkapelle
-
Kamperland
- Middelburg
- Renesse
-
Sluis
-
Vlissingen
-
Zoutelande


     
Handige links
- Deltagids
-
Google Maps
-
Provincie Zeeland
-
Kustbrochure
-
Reisinformatie
-
VVV Zeeland
-
Westerscheldetunnel

- Zeeuwseregio.nl

 

« advertentie »

 

 

 

   « advertentie »
  

 

 

 

 

     

  
Strandhuisjezeeland.nl
is hét toeristische portal voor de provincie Zeeland. Op deze website vindt u naast toeristische informatie ook de
leukste attracties, uitgaanstips en natuurlijk hotels, campings, vakantiehuisjes, strandhuisjes en andere accomodaties aan de Zeeuwse kust.


  
© 2009 - 2012 Copyright
Provicom Multimediadiensten   
|   Over deze website