- Buienradar

-
Per activiteit

-
UV-index
-
Weersverwachting

 

  

 
-
Overzicht A-Z
-
Noord Beveland
-
Schouwen-Duiveland
-
Tholen
-
Walcheren
-
Zeeuws-Vlaanderen
-
Zuid-Beveland

 

  

  
-
Attracties & Musea
-
Evenementen
-
Natuur
-
Restaurants & Uitgaan
-
Sportief
-
Welness & Beauty
-
Winkelen

 

  

  
-
Autovakantie
-
Boeken over Zeeland
-
Fiets- en scootervakantie
-
Outdoor- & Kampeerspullen
-
Sport- en spelmateriaal
-
Reisverzekeringen
-
Veilig op pad

 

  

  
-
Campings
-
Groepsverblijven
-
Hotels
-
Strandhuisjes
-
Vakantiewoningen
-
Vakantieparken

      
   

 

 

 

 

Uitgaan en recreatie » Attracties & Musea » Schouwen-Duiveland

In Zeeland is van alles te doen. Ook in de regio Schouwen-Duiveland zijn allerlei leuke attracties en musea die u kunt bezoeken voor een leuk dagje uit. Hieronder vindt u een overzicht van alle attracties en musea in de regio Schouwen-Duiveland.

    
Maak uw keuze:

 

 

Brouws Museum (Brouwershaven)
De smalstad Brouwershaven op het meest noordelijk gelegen Zeeuwse eiland Schouwen-Duiveland blikt terug op een rijke maritieme geschiedenis. Enerzijds als haven voor de overslag van goederen, anderzijds als thuishaven voor vissers. Toch waren het niet alleen koophandel en visserij die het havenbeeld bepaalden. Dat was zeker niet het geval in de periode 1838 - 1870 toen de stad Brouwershaven als gevolg van de verzanding van zeegaten de taak van zeehaven overnam van het toen onbereikbaar geworden Rotterdam.

Brouwershaven is ook de geboortestad van staatsman / dichter Jacob Cats (1577 - 1660). In het museum vindt u informatie over deze beroemde Zeeuw. Een audio-visual vertelt onder meer over het leven en werk van deze staatsman en volksdichter
.

Ga naar de website


 

De Burghse Schoole (Burgh-Haamstede)
De Burghse Schoole is een authentiek schoolgebouw van rond 1845, dat karakteristiek is voor het dorp en waarin vele generaties Burghenaren onderwijs genoten. De Burghse Schoole is in 1992 geopend als museum. Het heeft drie expositieruimten. Allereerst een authentiek klaslokaal anno 1920, verder een lokaal voor wisselexposities en een lokaal ingericht met als thema de Karolingische Ringwalburg, die achter het museum is gelegen. Ook zijn archeologische vondsten te zien van de Kop van Schouwen.

Ga naar de website


 

Family Fun House (Renesse)
In het mooie badplaatsje Renesse biedt Family Funhouse speelplezier op een breed assortiment speelautomaten. Van de alom bekende flipperkasten en videogames  tot de nieuwste sportgames en simulatoren. Kermisspelletjes, zoals: ballen rollen en gooien, munten schuiven, pluche beesten en horloges grijpen, het kan allemaal in Family Funhouse. Alle gewonnen waardepunten zijn inwisselbaar bij de prijzenbalie voor leuke prijsjes voor jong en oud.

Alle bezoekers vanaf 18 jaar mogen in Family Funhouse naar hartelust een gokje wagen. We bieden (ont)spanning op vele soorten fruitautomaten waarbij de speler kans maakt op de jackpot. (ont)spanning biedt Game Kingdom ook op de 8 speler roulette en uiteraard op meerdere euromuntschuivers.


Ga naar de website« advertentie »
Adverteren bij Daisycon

   

Museumhaven Zeeland (Zierikzee)
De Museumhaven Zeeland is een museum op twee locaties. Op de buitenlocatie – aan de Oude Haven van Zierikzee – ligt de collectie historische schepen. Op een steenworp afstand ligt de Stads- & Commerciewerf, de museumwerf, waar de restauratiewerkzaamheden in het kader van het onvolprezen Interreg III programma te bewonderen zijn. Het adres van de werf is Vissersdijk 2. Beide locaties zijn voor het publiek toegankelijk.

Ga naar de website


 

Watersnoodmuseum (Ouwerkerk)
Het watersmuseum in Ouwerkerk probeert een beeld te geven van wat er is gebeurd tijdens en na de overstroming van 1 februari 1953. Het museum is gevestigd in de vier caissons die zijn gebruikt voor het sluiten van het laatste gat in de dijken. Het sluiten vond plaats op 6 november 1953. De donateurs zijn verenigd in de "Vrienden van het Watersnoodmuseum ". Zij hebben gratis toegang.

De caissons die hiervoor zijn gebruikt waren afkomstig uit Engeland en oorspronkelijk bestemd voor een landing van de geallieerden bij Oostende in België, die nooit is gerealiseerd. De caissons zijn eigendom van het Waterschap Zeeuwse Eilanden en in erfpacht bij de Stichting Nationaal Monument Watersnood 1953, die het museum exploiteert.

Caissons zijn eigenlijk betonnen boten. Deze zogenaamde Phoenix-caissons zijn 60 meter lang, 20 meter breed en 20 meter hoog. Na op hun plaats te zijn gebracht, werden ze gevuld met zand, zodat u nu in het museum over dertien meter zand loopt
.

Ga naar de website


 

Waterskicentrum De Schotsman
Waterskicentrum De Schotsman bij Kamperland biedt u de mogelijkheid te (leren) waterskiën of wakeboarden op het Veerse Meer. U kunt daarbij gebruik maken van de kabelwaterskibaan. Hierbij wordt u voortgetrokken door een sleeplift, over een afstand van 820 meter per ronde. De snelheid is ca. 30 km/uur. Omdat er meerdere mensen tegelijk kunnen waterskiën is de kabelwaterskibaan bij uitstek geschikt voor groepen. Genietend van een hapje en drankje op het zonnige terras van restaurant Beau4, kunnen toeschouwers de capriolen op het water uitstekend volgen.


Ga naar de website
.

 

Snel naar:
- Attracties & Musea
-
Evenementen
-
Restaurants & Uitgaan

-
Vakantiewoningen

Aanbieders:
-
AanZee.com
-
Hotels.nl
-
Interhome Vakanties
-
Roompot vakanties 
« advertentie »


 


     

Populaire plaatsen
- Burgh-Haamstede
-
Cadzand
-
Dishoek
-
Domburg
-
Oostkapelle
-
Kamperland
- Middelburg
- Renesse
-
Sluis
-
Vlissingen
-
Zoutelande


     
Handige links
- Deltagids
-
Google Maps
-
Provincie Zeeland
-
Kustbrochure
-
Reisinformatie
-
VVV Zeeland
-
Westerscheldetunnel

- Zeeuwseregio.nl

 

« advertentie »

 

 

 

   « advertentie »
  

 

 

 

 

     

  
Strandhuisjezeeland.nl
is hét toeristische portal voor de provincie Zeeland. Op deze website vindt u naast toeristische informatie ook de
leukste attracties, uitgaanstips en natuurlijk hotels, campings, vakantiehuisjes, strandhuisjes en andere accomodaties aan de Zeeuwse kust.


  
© 2009 - 2012 Copyright
Provicom Multimediadiensten   
|   Over deze website